Pojedini susedi su smatrali da je on namerno izazvao požar. 😏

Miroslav I. (77) koji je 5. januara ostao bez stana na 11. spratu zgrade u Ulici dr Ivana Ribara 57 u novobeogradskom Bloku 61 nakon požara, preminuo je u zatvorskoj bolnici. 

On je u pritvoru završio nakon što je Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu protiv njega podnelo krivičnu prijavu zbog krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti, prenosi Pink.

Prijava je podneta 10. januara, u međuvremenu je on odbijao zbrinjavanje Centra za socijalni rad, jer nije imao gde da stanuje, i spavao je u hodniku zgrade. Priveden je 16. januara po nalogu nadležnog tužioca, da bi tri dana kasnije, 19. januara, preminuo u zatvorskoj bolnici.

Uzor smrti zasad nije poznat. Stanari zgrade o njegovoj smrti su obavešteni telegramom. Pojedini su smatrali da je on namerno izazvao požar.

Pre nego što ih je sačekala tužna vest o smrti suseda, o kom su brinuli i po izbijanju požara u njegovom stanu, smeštajući ga u podrum da spava i tražeći mu prihvatni centar, ujedno su pokušavali da nađu rešenje i očiste smeće koje je on godinama sakupljao u stanu, a zbog kog je vatra i buknula tog 5. januara.

Autor: Telegraf.rs

#Pomoć

#deka

#miroslav