Sistem će koristiti tehnologiju koja koristi ugrađene algoritme za pronalaženje i pogađanje ciljeva.

Izraelski proizvođač oružja razvio je robotsko oružje koje koristi snajperske puške da obara statične i pokretne mete u letu. SMASH Dragon, koji je dizajnirala izraelska kompanija Smart Shooter, može se montirati na različite oblike bespilotnih vazdušnih platformi, kao što su bespilotne letelice, i može da pogađa mete dok lebdi iznad njih.

Na sistem se može montirati snajperska puška kojom upravlja čovek na kopnu. Oružje je veoma lagano i koristi jedinstven koncept stabilizacije, koji mu omogućava da precizno pogađa mete bez obzira na brzinu kojom se dron kreće, navodi kompanija u saopštenju za javnost.

IZVOR: YT/CRUX

Sistem ima sofisticirane mogućnosti kompjuterskog vida i može da radi dan i noć. SMASH Dragon je uspešno prošao testove gađanja i nalazi se u poodmakloj fazi razvoja, ali još nije u funkciji, saopštila je kompanija Smart Shooter.

Sistem će koristiti tehnologiju Smash 2000 iste kompanije, koja koristi ugrađene algoritme za pronalaženje i pogađanje ciljeva. Tehnologija je do sada korišćena za obaranje dronova i zapaljivih balona lansiranih iz Pojasa Gaze. Smart Shooter SMASH tehnologija nudi precizno iskorenjivanje pretnji na kopnu, u vazduhu i na moru, rekao je izvršni direktor Smart Shooter-a Majkl Mur.

Autor: redportal.rs

#Dron

#Izrael

#Snajper