Njih dve se kunu u tretman penisima

Čudni tretmani lepote holivudske elite postali su toliko bizarni da zvuče kao parodije samih sebe - od nege lica ptičjim izmetom i placentom, kremom za oči od zmijskog otrova do uboda pčela.

Ipak, najnoviji trend ide korak dalje. Kejt Blanšet pripisuje svoj mladenački sjaj tretmanu koji koristi prepucij novorođenčadi. Tehnički, stavlja penise na čelo.

- Otišli smo facialistici u Njujorku, Georgiae Louise, i ona nam je dala, ono što mi zovemo negom lica penisom - rekla je Blanšet za Vogue Australia.

- To je nešto - ne znam što je, znam samo da pomalo miriše na spermu - u njemu ima nekog enzima pa Sandy to naziva penilnim tretmanom lica.

Sandi koju ovdje spominje je njena koleginica je Sandra Bulok. Šta tačno uključuje ovaj poseban tretman?

Foto: net.hr / Shutterstock

Pa, pre svega, to se zapravo i ne zove "tretman penisima". Na web stranici firme ima daleko ugodnije ime: Hollywood EGF za lice. Uključuje čišćenje, intenzivan TCA piling, microbladeing, elektrizirajuću masku i, konačno, serum epidermalnog faktora rasta (EGF), odobren od FDA.

- EGF potječe iz progenitornih stanica ljudskog fibroblasta uzetih iz kožice novorođenčeta - što pomaže u stvaranju kolagena i elastina - objašnjava Louise. Dakle, EGF koji se koristi u lečenju dolazi iz stanica kože proizvedenih u laboratoriji.

DA LI DELUJE TRETMAN?

- Odobrene matične stanice i peptidi prodiru duboko u kožu pomoću posebnog električnog štapića za mikroiglice. Ovaj proces omogućuje transport aktivnih sastojaka duboko u kožu stvaranjem privremenih mikrokanala.

Upotreba matičnih stanica prilično je raširena u kozmetičkoj industriji, ističe u analizi IFL Science. Međutim, obično je u obliku kreme i stanice imaju manje neugodno poreklo - obično su biljnog porekla. Teorija kaže da dodavanje matičnih stanica u dermalni sloj pomlađuje kožu jer unosi novo tkivo, čime se ten čini mlađim. Takođe, smatra se da proces oslobađa hemikalije koje pomažu starim stanicama, opet, čineći ih mlađima.

Studije su pokazale da matične stanice mogu popraviti oštećeno tkivo – na primer, rane i opekotine – ali nije tako jasno koliko su korisne kao tretman za sjajnu kožu. Sjajna koža glumice nakon tretmana mogla bi jednako, ako ne i više, biti posledica hemijskog pilinga, elektrizirane maske i peptida.

U svakom slučaju, s dvogodišnjom listom čekanja i tretmanom koji svaki košta 650 dolara, čak i kao se odlučite, teško da ćete doći do termina.

Autor: net.hr

#Kejt Blanšet

#Sandra Bulok

#penis

#tretman lica