Odmor je završen, kreće se u odbranu prvog mesta 🏆

Kako prenosi portal Mondo, čekanju je dopao kraj. Novak Đoković je doneo odluku da prekine odmor i da se se vrati na teren.

U Melburnu mu to nije dozvoljeno, ali ga je zato Dubai dočekao raširenih ruku. Iz UAE stiže informacija da će Srbin tamo započeti sezonu. kako prenosi Tenis World:

Ekskluzivno otkrivamo. Novak će igrati u Dubaiju i zvanična potvrda će stići za nekoliko sati. Na spisku učesnika je osam igrača iz najboljih 20 na svetu.

Turnir u Dubaiju, koji je Novak 5 puta osvajao, se održava u februaru i pobedniku donosi 500 poena. Novaka su zvali i na takmičenje u Roterdamu, mada su male šanse da će Novak igrati i tamo.

Doduše ne treba isključiti ni tu mogućnost, jer Nole juri prvo mesto na ATP listi. Posle eliminacije Aleksandra Zvereva tron može da ispusti samo ako Danil Medvedev osvoji Australian open. U tom slučaju će Rus imati oko 700 poena više, što bi srpski igrač mogao da nadoknadi ako osvoji Roterdam ili Dubai.

Ipak, ono što tenski svet najviše zanma jeste ono što sledi u martu. Mastersi u Indijan Velsu i Majamiju koji donose po 1000 poena, a na kojima Novak u ovom trenutku ne može da učestvuje zbog toga što nije vakcinisan. Mada, može i to da se promeni ukoliko dođe do dogovora sa organizatorima. Sa Rolan Garosa i Vimbldona su već poručili da ga tamo čekaju.

Autor: mondo.rs

#Dubai

#Indian Vels

#Novak Đoković

#Rolan Garos

#atp

#australian open

#na teren

#nole

#povratak

#prvo mesto

#vimbldon