U ovoj knjizi razvoja čoveka, prirode i civilizacije prikazani su razumljivo, duhovito sa puno ideja i činjenica koje će vas podstaći da sami istražujete dalje i razmišljate.

Bogato znanje paleontologa Huana Luisa Arsuage (sapijensa) kombinovano je u knjizi Sapijens razgovara sa neandertalcem s duhovitim, iznenađujućim pogledom pisca Huana Hosea Miljasa (neandertalca) na stvarnost oko nas, istoriju, poreklo i nastanak čoveka.

Pisac je neandertalac (bar tako kaže), a Arsuaga je u njegovim očima sapijens i njih dvojica mesecima idu, razgovaraju i posećuju razna mesta koja su tek deo svakodnevnog života, kao i brojna odredišta na kojima se još mogu videti ostaci naše pradavne istorije 🧐.

Prilikom tih putovanja koja čitaoca mogu podsetiti na avanture Don Kihota i Sanča Panse, sapijens je pokušavao neandertalca da poduči kako da misli kao sapijens, a pre svega da praistorija nije stvar prošlosti. Čovekovi tragovi kroz milenijume nalaze se na svakom mestu, od mnogih pećina ili predela do parka za decu ili prodavnice dečjih igračaka.

U ovoj knjizi razvoja čoveka, prirode i civilizacije prikazani su razumljivo, duhovito sa puno ideja i činjenica koje će vas podstaći da sami istražujete dalje i razmišljate. Ovo je verovatno najduhovitije i najlepše delo iz istorije i popularne nauke koje ćete pročitati 🥰.

Sapijens razgovara sa neandertalcem možete pronaći od srede, 26. januara, u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs, kao i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Huan Hose Miljas

#Laguna

#Sapijens razgovara sa neandertalcem

#bookish

#knjige