Američke potrošačke cene u decembru su znatno porasle, zabeleživši najveći godišnji rast inflacije u gotovo četiri decenije

Američki predsednik Džo Bajden uhvaćen je u ponedjeljak kako na jednom događanju u Beloj kući psuje novinara Fox Newsa nakon što mu je ovaj postavio pitanje o uticaju rasta inflacije na ovogodišnje izbore za Kongres.

IZVOR: TW/@hdperso13

Izlazeći sa sastanka Konkurencijskoga veća, Foksov dopisnik iz Bele kuće Peter Dusi doviknuo je može li postaviti pitanje u vezi s inflacijom i je li to politička odgovornost, prenosi Hina.

- To je velika prednost, više inflacije. Koji glupi kučkin sin - sarkastično je odgovorio Bajden, verovatno nesvestan da mu je mikrofon još uvek uključen.

Američke potrošačke cene u decembru su znatno porasle, zabeleživši najveći godišnji rast inflacije u gotovo četiri decenije. Niti sat vremena nakon incidenta, Biden je Dusija navodno nazvao na mobitel i objasnio mu kako "ono nije bilo ništa lično".

Bajden je pre godinu dana položio zakletvu uz obećanje da će zauzeti čvrst stav prema svakom i najmanjem znaku nepristojnosti među članovima svoje administracije. Bajdenov prethodnik, republikanac Donald Trump, bio je poznat po verbalnim napadima na novinare.

Autor: redportal.rs

#Fox News

#Psovka

#bajden

#novinar