U kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv Uroša Radivojevića zbog nasilja u porodici. Predloženo je da sud okrivljenog proglasi krivim, da mu izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, kao i da mu izrekne mera zabrane prilaženja i komunikacije sa oštećenim u trajanju od tri godine, objavilo je to tužilaštvo, kako prenosi N1.

Okrivljenom je stavljeno na teret da je krivično delo izvršio tokom 2020. i 2021. godine zaključno sa 22. oktobrom 2021. godine na taj način što je u kontinuitetu vršio fizičko i psihičko nasilje nad bivšom vanbračnom partnerkom Lidijom C. (u kom periodu su živeli u zajedničkom domaćinstvu), a koje oštećena nije prijavljivala iz straha i iz razloga što je okrivljeni stalno emotivno manipulisao njom dok su živeli zajedno, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, u toku dokaznog postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu i šest svedoka, naložilo kombinovano psihološko psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, kao i veštačenje oštećene iz koga proizlazi da ona nije sklona konfabulacijama, a pribavljeni su i drugi materijalni dokazi kao izveštaj lekara i druga dokumentacija za oštećenu, te prepiska putem mobilnih telefona koju su vanbračni partneri imali tokom trajanja vanbračne zajednice.

Takođe, tužilaštvo je došlo do saznanja da je Radivojević Izvršio i krivična dela u odnosu na još dve oštećene, na osnovu čega je formran predmet protiv okrivljenog, a u daljem toku postupka, nakon ispitivanja oštećenih i pribavljanja svih dokaza biće utvrđeno o kom krivičnom delu se radi, iz kog razloga, a imajući u vidu da iz nalaza i mišljenja sudskog veštaka proizlazi da je okrivljeni sklon agresivnom ponašanju, tužilaštvo je stavilo predlog da se okrivljenom produži pritvor, saopšteno je iz tog tužalištva.

Autor: N1 info

#Numero

#nasilje

#tužilaštvo