Izgleda da definitivno nema smene na teniskom vrhu 😁

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković ima jednu brigu manje, Aleksandar Zverev ga neće smeniti na teniskom vrhu. Nemački teniser je imao šansu da postane prvi reket sveta ako osvoji turnir u Melburnu, ali je ispao već u četvrtom kolu.

Bolji od njega bio je mladi Kanađanin Denis Šapovaov koji je sve završio u 3 seta i zakazao sebi duel sa Nadalom u četvrtfinalu! 😃

Ključan je bio drugi set, gde je Zverev zaigrao mnogo bolje nakon poraza u prvom, ali kada je propustio da se vrati u meč u taj brejku to je bio kraj. Nije imao snage za dalje. Šapovalov je rutinski završio treći set i stavio tačku na snove Zvereva o preuzimanju mesta broj 1.

Time nemac ostaje na 7.780 poena, što je 3.235 bodova manje od prvog reketa sveta. Čak i kada se 21. februara izbrišu bodovi Đokoviću sa prošlogodišnjeg Australian Open i dalje će ostati prvi na listi.

Jedina preostala briga za Đokovića je Danil Medvedev. On ima šansu da ga stigne ako osvoju turnir. Za sada igra odlično i plasirao se u sledeći krug gde ga čeka Amerikanac Maksim Kresi.

Šapovalova, kao što smo naveli, čeka Rafael Nadal koji je u prvom meču muškog singla savladao Adrijana Manarina u 3 seta.

Autor: mondo.rs

#Poraz

#aleksandar zverev

#australian open

#australijan open

#danil medvedev

#medvedev

#prvo mesto

#tenis

#zverev