Još jedan biser odlazi

Biće ovo dug dan za talentovanog napadača Crvene zvezde Marka LazetićaNe samo što proslavlja punoletstvo, već isčekuje konačan dogovor crveno-belih i italijanskog Milana kako bi se finiširao možda i transfer zime u srpskom fudbalu.

Prema saznanjima Mozzart Sporta čelnici Crvene zvezde i Milana tokom petka su postigli preliminarni, i može lako da se ispostavi konačan dogovor. Ugovorena je visina obeštećenja, dinamika isplate i ostali detalji prelaska momka rođenog 2004. godine na San Siro. Naravno, ništa nije gotovo dok se ne potpiše, ali...

Italijanski mediji su jutros izvestili da će Milan izbrojati pet miliona evra za Lazetića. Informacije našeg portala su slične, ali ne i identične. Kako saznaje Mozzart Sport Crvena zvezda će u slučaju definitivne prodaje Lazetića inkasirati četiri miliona evra fiksno. Dakle, manje nego što je plasirano u inicijalnoj informaciji. Ali u ceo posao su uključeni bonusi i procenti.

Crvena zvezda će moći da inkasira još milion evra bonusa u zavisnosti od razvoja i broja utakmica Marka Lazetića u Milanu. Pored toga Milan se obavezao da crveno-belima isplati još deset posto od narednog transfera. Na Marakani su insistirali na ovom detalju, makar i po cenu nižeg fiksnog dela, jer veruju da bi Lazetić mogao da eksplodira i dostigne cenu Luke Jovića ili Dušana Vlahovića. Onda bi Zvezda značajno profitirala.

Ponudom od četiri miliona, uz bonuse i procente, Milan je nadjačao uslove Torina, koji nije želeo da se upušta u licitaciju. Finalna ponuda Granata glasila je tri miliona evra, dva u bonusima i procenti od dalje prodaje.

Takođe, i igrač je pokazao želju da pređe u redove Milana... I sigurni smo da na žeravici čeka rasplet u Antaliji. Kako se može čuti i Zenit je pokazao nameru da izjednači ponudu Milana, ali je izgleda zakasnio. Istina, Rusi mogu da igraju na kartu Gasproma. Odstupanja su i dalje moguća, ali je sve izvesnije da će Srbija posle dužeg vremena imati igrača u redovima sedmostrukog šampiona Evrope.

Autor: Darjna Nedeljković

#Milan

#Transfer

#lazetic

#zvezda