Svi koji žele da pomognu Janićijevićima da saniraju štetu mogu se javiti na broj telefona 063/213136 ili uplatiti sredstva na broj žiro računa 150-9001000570868-72.

Osamdesettrogodišnjem vatrogascu u penziji Vladanu Janićijeviću iz Donje Vrbave kod Gornjeg Milanovca u noći 11. januara izgorela je porodična kuća.

Uništeno je gotovo sve što je ovaj vredni čovek sa suprugom Mirjanom sticao skoro 5 decenija, piše GMpress.

Svoj radni vek Vladan Janićijević je proveo gaseći požare i spasavajući tuđe domove od plamena. Za 38 godina radnog staža koristio je samo mesec dana bolovanja i prvi stizao da pomogne gde god da zatreba. Ovoga puta vatra je bila brža. Ostali su samo zidovi, dok je unutrašnjost kuće potpuno uništena.

- Komšinica je prva videla vatru ujutru kad je krenula na posao. Ona i moj sinovac su pozvali vatrogasce, koji su došli i uradili koliko su mogli. Zahvalio bih se tim ljudima na trudu. Sigurno je to duže tinjalo, pa je onda buknuo plamen. Uzrok požara ne znamo, sumnjam da su instalacije u pitanju - rekao je Vladan.

Za požrtvovanost na poslu Vladan je, kao najbolji vatrogasac, odlikovan i Ordenom rada. Kaže da su uslovi bili teški, a primanja skromna. Sa suprugom je odgajao 2 ćerke, ali se za kuću uvek odvajalo da u starosti imaju gde da dočekaju decu i unučiće. Uprkos godinama, ima želju da još jednom krene iz početka i koliko zdravlje i mogućnosti dozvole, kako je rekao, sa svojim potomcima opet oživi mesto na kome je rođen.

- Nema broja koliko sam kuća spasio i gde nisam ušao prvi, to mi je bila dužnost. Moje nisam stigao da odbranim, ali šta da se radi. Da nam deca budu živa i zdrava, a ovo ćemo polako. Kad očistimo, znaćemo šta i koliko treba. Još jednom hvala svima koji su došli da pomognu kad nam je kuća gorela. Skupilo se oko 60 ljudi sigurno - kaže Janićijević.

Vladan sa suprugom, zbog njene bolesti, trenutno boravi u Gornjem Milanovcu, gde su bili i u noći požara, pa na sreću, niko nije stradao, niti je povređen.

👇🏻👇🏻👇🏻

Svi koji žele da pomognu Janićijevićima da saniraju štetu mogu se javiti na broj telefona 063/213136 ili uplatiti sredstva na broj žiro računa 150-9001000570868-72.

Autor: gmpress.rs

#Vatrogasci

#Vladan Janićijević

#vatra