Sudija ga pohvalio za hrabrost

Radnica jednog staračkog doma u Liverpulu priznala je u snu da je od jedne žene ukrala novac, a sve to je čuo njen muž koji je odlučio da je prijavi policiji. 

Rut Fort (47) ukrala je 7.200 funti od žene koja je bila u invalidskim kolicima dok se brinula o njoj u staračkom domu.

Nju je u snu čuo njen suprug Entoni. Njemu je još tokom odmora u Meksiku bilo čudno što njegova supruga troši velike sume novca. Ona ga je tada uverila da je sve u redu i da ne paniči.

Međutim, 4 nedelje kasnije, u toku noći ga je probudio njen glas, a zatim je u njenoj torbici pronađena debitna kartica sa imenom štićenice staračkog doma u kom je radila.

On je suprugu, majku troje dece, odmah prijavio policiji, a ona se prošle nedelje našla pred sudom u Liverpulu.

On je u ispovesti za Mirror ispričao šta se tačno dogodilo, prenosi Telegraf.rs.

- Sumnjao sam jer je počela da troši previše novca. U početku je to bila sumnja, ali kada sam video karticu u njenoj tašni, jednostavno sam znao - rekao je Entoni.

Entoni je dodao da je veoma voleo Rut, ali da nije mogao da ignoriše ono što je uradila.

- Bilo mi je jako teško jer je novac ukrala od ranjive osobe i morao sam da je prijavim - kaže on.

REKLA DA JE NOVAC DOBILA OD ROĐAKA

Ovaj bračni par upoznao se dok je on studirao. Počeli su da se zabavljaju u maju 2008. godine, a spojila ih je zajednička ljubav prema muzici.

- Jedne večeri u avgustu 2018. godine pokupio sam Rut posle posla i ona mi je rekla da je tog dana jednu štićenicu staračkog doma odvela u kupovinu. Rekla mi je da gospođa koja je u invalidskim kolicima ima 98.000 dolara na računu. Tada sam shvatio da ona sigurno ima pristup kartici i pin kodu. Tada sam počeo da brinem, nisam bio siguran da li da joj verujem - rekao je Entoni.

U novembru iste godine par je otišao na porodično putovanje u Meksiko, a njegova zabrinutost se dodatno povećala kada je Rut počela da troši dosta gotovine.

- Rut je platila dosta izleta tokom putovanja. Trošila je dosta novca. Kada sam je pitao odakle joj toliki novac rekla je da su joj rođaci dali - rekao je on.

Kada je shvatio šta je njegova žena uradila, zamolio ju je da spakuje stvari i napusti njihov dom.

- Tada su se sve kockice složile, osećao sam se jako loše. Nisam mogao da verujem. Kada se probudila suočili smo se, sve mi je priznala. Rekao sam joj da spakuje torbe i ode. Bilo mi je teško ali nisam imao izbora, morao sam da je prijavim - kaže on.

Entoni je kasnije otišao u policiju i Rut je ubrzo uhapšena.

- Kada je slučaj dospeo u javnost, u našem selu su nas svi odbacili. Moja porodica je zbog toga patila. Uradio sam pravu stvar, a ipak sam snosio posledice - kaže on.

Rut je na sudu priznala da je ukrala 7.200 funti i osuđena je na 16 meseci uslovne kazne. Sudija je tokom suđenja pohvalio Entonija rekavši da mu je sigurno bilo teško da to uradi.

Ovog meseca, Rut se ponovo našla pred sudom jer je prekršila uslovnu kaznu. Ona 2 puta nije prisustvovala sastancima koji će joj pomoći da se izleči od droge, a takođe je propustila i sastanak sa službenicima na koje mora da ide dok je pod kaznom.

Autor: telegraf.rs / miror.co.uk

#krađa

#muž

#zločin

#žena