Najvažnije je da nema ljudskih žrtava

Na pijaci "Merkator" juče je došlo do urušavanja dela plafona, prilikom čega je povređeno nekoliko osoba.

Kako su saopštili iz JKP "Gradske pijace",  na pijaci TC "Novi Beograd", poznate i pod imenom "Stari Merkator", nije došlo do obrušavanja plafona, zida, krova i sl, kako su preneli neki mediji.

- Nesreća se dogodila usled obrušavanja dela obloge ventilacionog kanala u nivou suterena. Uviđaj je obavljen na licu mesta, nadležne službe će sagledati razloge zbog kojih je došlo do obrušavanja obloge ventilacionog kanala.

Navode da su neposredno nakon nesreće, predstavnici JKP "Gradske pijace" bili su u Urgentnom centru, kako bi se informisali o zdravstvenom stanju povređenih lica.

- Prema informacijama koje smo dobili, radi se o četiri ženske osobe, koje su nakon kompletne dijagnostike otpuštene iz Urgentnog centra. JKP "Gradske pijace" stupilo je u kontakt sa sve četiri povređene osobe, koje su van životne opasnosti. Tri žene se nalaze na kućnoj nezi, dok je četvrta ženska osoba, nakon preloma ruke, operisana i zbrinuta na Vojnomedicinskoj akademiji.

Kako piše Telegraf, dodaju i da ništa nije ukazivalo na to da na pijaci TC "Novi Beograd"  može doći do nesreće u vidu bilo kakvog obrušavanja, niti je bilo ikakvih informacija ili naznaka da je tako nešto moguće da se desi.

- Najvažnije je da nema ljudskih žrtava, da su sve četiri povređene osobe zbrinute i van životne opasnosti. Šteta će svakako biti nadoknađena svim oštećenim licima. Građevinska inspekcija je zatvorila upotrebu dela objekta u kojem se desilo obrušavanje, dok drugi deo - plato pijace TC "Novi Beograd", radi nesmetano jer nema opasnosti od daljeg obrušavanja.

Autor: Telegraf

#Stari Merkator

#gradska pijaca

#pijaca