Pretili su im da će ih i ubiti ako išta kažu i nakon toga su pobegli iz zgrade.

Porodica pokojnog Dinamovog fudbalera Slavena Zambate prošlog četvrtka su bili žrtve pljačke u Zagrebu. U celoj pljački je učestvovalo troje osumnjičenih, a sve su izveli lažno se predstavljajući kao policajci. 

Kako saznaje 24sata, osumnjičeni Dino Š. (27) i Roman S. (29) završili su u istražnom zatvoru u Remetincu, dok je treći osumnjičeni u bekstvu. 

Kako bi pridobili poverenje 76-godišnje udovice Zambate i ćerke, trojac je pokucao na vrata porodice i rekli su kako su oni ''policajci koji sumnjaju da kruže neispravne novčanice koje se moraju proveriti. Video-nadzor je i snimio kriminalce kako se parkiraju u ulici Republike Austrije te kreću u pljačku. 

Nakon što su ih udovica i ćerka pustile u stan i dale im na proveru životnu ušteđevinu, oko 3 miliona kuna zbog čega su kriminalci nasrnuli na žene i oteli im novčanice iz ruku. Osim toga, pretili su im da će ih i ubiti ako išta kažu i nakon toga su pobegli iz zgrade.

Policija je već dan nakon pljačke pronašla dvojicu osumnjičenih.

- Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak i 29-godišnjak su u zakonskom roku predati pritvorskom čuvatu , a poseban izveštaj je dostavljen nadležnom državnom odvetništvu, dok se za nepoznatim muškarcem intenzivno traga.

Autor: Večernji. hr

#fudbaler

#krađa

#zagreb