Navijači traže refundaciju novca

Novak Đoković je u najkraćem roku napustio Australiju nakon odluke tročlanog sudskog veća koje je presudilo u korist australijske vlasti i naredilo deportaciju devetostrukog šampiona Melburna.

Stigao je Novak svoju domovinu danas u podne, ali se u Australiji tenzije i skandali ne stišavaju.

Prema najnovijim informacijama Australijan open će doživeti finansijski fijasko jer navijači, koji poštuju i cene devetostrukog osvajača tog turnira, ne žele da gledaju nikog drugog osim njega.

Naime, oni su kupili ulaznice za Novakove mečeve i sada traže povrat novca jer ih drugi teniseri ne zanimaju.

Prema procenama, zbog koronavirusa i skandala zvanog Novak Đoković, koji je potresao ceo svet, očekuje se slaba posećenost publike.

Engleska kompanija Search Intelligence objavila je da je analizom trendova na pretraživaču Gugl došla do ludog podatka: čak 25% više je onih koji traže kako da vrate ulaznice u odnosu na one koji bi da kupe.

Iz ove kompanije poručuju da je glavni razlog tome upravo Novak Đoković.

- Vesti o njegovom privođenju i suđenju su doveli do velikog haosa u medijima. Najbolji teniser sveta je išao ka tome da osvoji rekordni 21. grend slem, ali zakoni Australije su doneli mnogo kontroverzi turniru. Kada je Đokoviću ponovo oduzeta viza to je dovelo do velike podele u javnosti. Neki su ga podržali zbog toga što je mogao da osvoji istorijski grend slem, a drugi su bili protiv njega zbog kršenja korona mera - objasnio je portparol pomenute kompanije, piše Mondo.

Podsetimo i da svi navijači koji budu želeli da prisustvuju mečevima na Australijan openu moraju da budu vakcinisani sa najmanje dve doze vakcine protiv korona virusa.

Zbog celokupnog skandala najavljena je i smena direktora Australijan opena Krejga Tajlija.

Autor: redportal.rs

#Grend Slem

#australijan open

#melburn

#novak djokovic