Ona isprva nije htela ni da čuje da ode u pravoslavnu bogomolju. 😥

Čuda koja se vezuju za Ostroškog svetitelja su mnogobrojna. Svako ko ima veliki zdravstveni problem ili muku odlazi pod Ostroške stene i moli se čudotvornom srpskom svetitelju Svetom Vasiliju Ostroškom.

Na poklonjenje svetitelju odavno ne idu samo Srbi, dolaze ljudi sa raznih kontinenata tužeći se svetitelju i moleći ga da im pomogne. Upravo je i Fatima koja nije pravoslavne veroispovesti pošla kod svetitelja da joj pomogne da petogodišnji bolovi prestanu.

Ona isprva nije htela ni da čuje da ode u pravoslavnu bogomolju, ali su je njeni rođaci Asim i Šefka odveli na Ostrog 6. maja 1964. Fatima je imala velike grčeve po telu i trpelaje nesnosne bolove od kojih je padala u nesvest.

Kada su je doveli do prostorije gde leži svetitelj, Fatima je iz sveg glasa vikala: "Neću tamo da ulazim". Čuvar ćivota je otvorio ćivot i pomogao da Fatimu dovedu kod svetitelja, uz veliku muku uspeli su da je uvedu. Uspeli su da je ubede da celiva svetitelja, odmah je uhvatilo grčenje i drhtavica. Nakon što se smirila pročitana joj je molitva, nakon molitve su je opet spopali jeza i trzaji, ali Bogu hvala to nije potrajalo dugo.

Po prestaku drhtavice a njenom licu se mogao videti mir i spokojstvo. Zatim je sama otišla kod svetitelja pred ćivot i počela da se moli. Zatim je ustala i rekla: "Hvala Bogu i Svetom Vasiliju, ja ozdravih, ništa me ne boli."

IZVOR: YT / Reflektor 

Autor: Redportal.rs

#Molitva

#sveti vasilije

#čudo