Novakovi advokati imaju težak posao

Novak Đoković pozvan je danas od imigracionih vlasti Australije da dođe na razgovor večeras u 22 časa po srpskom vremenu (po australijskom sutra u 8 ujutru). Do tada neće biti ponovo zadržavan u pritvoru, suđenje je na kratko prekinuto, a potom i nastavljeno.

U međuvremenu, Mocartsport prenosi izjavu advokatice Nade Martinović iz Brizbejna, koja tvrdi da Novakove advokate čeka jako težak posao da bi oborili odluku vlasti. Naime, morala bi se da pronađe neka greška u proceduri ili neku grešku koja će pokazati da je odluka protivustavna. Takođe, jako su male šanse da, i ako bude osuđen, Đoković dobije zabranu ulaska od tri godine u Australiju.

Da podsetimo, Sudija Entoni Keli je doneo odluku da zadrži slučaj i ne prenese ga na dugi sud (iako je to mogao da uradi i iako je ta opcija još uvek na stolu), naročito jer je slučaj hitan. Konačna odluka o deportaciji je tako pomerena najkasnije za subotu od 16 sati po spskom vremenu (10 sati razlike u odnosu na Australiju), a večeras od 22 po našem vremenu (8 ujutru po australijskom), i sam Novak Đoković će se pojaviti lično na razgovoru sa imigracionim vlastima, prenosi nportal.rs.

Australijski ministar Aleks Hok i njegov pravni tim prethodno su tražili da najbolji teniser sveta bude prebačen u pritvor, a sudija Keli je potvrdio da to nije učinjeno. Ostao je predlog australijske Vlade da posle saslušanja koje je zakazano za 8 sati ujutru po našem vremenu, Novak bude ponovo prebačen u pritvor. Kasnije istog dana (od 16 sati po srpskom), Đoković će se pojaviti i pred sudijom Kelijem.

Autor: nportal.rs

#AO

#Viza

#australija

#djokovic