Virus udara i ovde nažalost

Kao da virusna infekcija nije bila dovoljna, jedan čovek se požalio da je izgubio čak 3.5 cm dužine penisa dok je bio zaražen.

- Moj penis se smanjio. Ja sam hetero muškarac u mojim 30-tim, jula prošle godine sam se zarazio i bio vrlo bolestan. Kad sam izašao iz bolnice imao sam probleme sa erektilnom disfunkcijom - rekao je anonimno za podkast How To Do It.

Čovek se pohvalio kako je bio iznad proseka pre toga.

- (Erektilna disfunkcija) Polako se to poboljšavalo uz medicinsku pomoć ali mi je ostao trajni problem. Pre nego što sam se razboleo penis mi je bio iznad proseka veličine. Ne ogroman, ali sigurno veći nego što je uobičajeno. Sada sam izgubio 3.5 cm i postao očigledno ispod proseka - rekao je čovek na podkastu.

Doktori su mu rekli da je to moguće zbog vaskularnih posledica koje je ostavio COVID-19 i da je to verovatno trajno.

- To ne bi trebalo da bude bitni ali mi je baš naštetilo samopouzdanje u krevetu. Znam da ne mogu da dobijem dužinu nazad ali bih voleo neki savet šta da radim sada - požalio se na podkastu.

Urolog dr Čarls Veliver sa podkasta potvrdio je da je to retka pojava ali da COVID-19 ozbiljno može da našteti u tom delu zbog ozbiljnih vaskularnih posledica koje može da ostavi.

Da je česta pojava nakon erektilne disfunkcije da se penis smanjuje.

- Praktično erekcija vam zavisi od dotoka krvi, kada se ta tkiva oštete dobijete erektilne probleme. Viagra i Cijalis mogu da pomognu u tome. Sa druge strane postoje i uređaji koji mogu da istežu penis i koji bi takođe pomogli - rekao je doktor.

Zaključio je sa tim da postoji ipak dobra šansa da se veličina vrati ili da se spreči smanjenje i makar malo ulio nadu svim muškarcima koji se boje ovoga.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#Veličina

#doktor

#penis