Odličan početak

Rukometaši Srbije fantastično su otvorili Evropsko prvenstvo u Segendinu (Mađarska), pošto su u prvom kolu pregazili Ukrajinu sa 31:23, pišu Novosti.rs.

Mnogo problema imao je naš nacionalni tim pred start šampionata. Virus korona je mučila Tonija Đeronu i određeni broj igrača, ali "orlovi" su uspeli sve probleme da ostave po strani i na trijumfalan način počnu kontinentalno takmičenje.

Od starta je Srbija krenula sa čvrstom igrom u odbrani, dok je u napadu realizacija bila odlična. Ukrajina nije imala odgovor na sve to, te su naši rukometaši brzo stekli velikih četiri razlike - 10:6, a na veliku pauzu su otišli sa plus šest 17:11. Ništa se nije promenilo ni u nastavku utakmice, čak šta više "orlovi" su još više dodali gas i u dva navrata išli i do maksimalnih +12 - 31:19.

Granitna odbrana Srbije bila je presudna za ishod ovog susreta, a fantastičan na golu bio je Milan Bomaštar koji je upisao 10 odbrana, a za igrača utakmice proglašen je Lazar Kukić koji se sedam puta upisao u strelce.

Pored njega napadački se istakao i Bogdan Radivojević koji je postigao pet golova. Na drugoj strani najbolji je bio Dmitro Horiha sa šest golova, dok je Oleksandar Kasai dodao tri. Naša selekcija naredni meč igra u subotu od 20.30 protiv Hrvatske, a Ukrajina će istog dana od 18 sati odmeriti snage sa Francuskom.

Autor: Č. Vuković

#Srbija

#Ukrajina

#evropsko prvenstvo

#rukomet