Filmski Roki i Rambo je to postao iz raznih razloga, a ovo su samo od nekih

Ubeđeni smo da ne postoji osoba koja nije odgledala bar nekoliko filmova u kojima je glavnu ulogu tumačio čuveni holivudski glumac italijanskog porekla Silvester Stalone. Iako ga se starija garda najviše seća po serijalima filmova Roki i Rambo, mlađima je poznatiji kao deo ekipe The Expendables (Plaćenici), u kojoj je okupio skoro sve akcione zvezde filmova iz osamdesetih i početka 90-ih godina.

Foto: mgm.com/nepoznato

Međutim, ono što je neobično jeste činjenica da se s vremena na vreme o njemu i dalje pojave neke nove informacije, tako da nas ova zvezda u godinama (ima 74!) i dalje iznenađuje nekim od stvari koje su vezane isključivo za njega.

No, krenimo redom, ovo su dakle, činjenice o Staloneu.

1. Hteo je da producira seriju o katoličkom svešteniku koji se bori protiv kriminala

Iako je daleko poznatiji kao glumac, naš Slaj (kako ga često zovu) već duže vreme radi više kao producent različitih filmskih projekata.

Zanimljivo je da je početkom dvehiljaditih pokušao da producira seriju pod imenom Father Lefty (Otac Leva) u kojoj bi glavni lik bio sveštenik koji danju peva Sinatrine najpoznatije pesme, a noću se služi pesnicama kako bi se izborio sa kriminalcima. 😄 Ideja svakako zvuči ludo, što su pomislili i partneri i ljudi iz Katoličke lige, tako da ova serija nikad nije videla svetlost dana, međutim, upućeni kažu da je ovom serijom Stalone zapravo hteo da predstavi svoju životnu filozofiju na najbolji mogući način.

Svakako, ideja o svešteniku koji mlati kriminalce se ne bi baš uklapala u šablon tog poziva, ali možda smo ostali uskraćeni za zanimljivu priču. 🤔

2. Njegovi počeci su bili kao kod pravog Rokija

Budući da je bio iz siromašne porodice, kao mali je dat na usvajanje, što mu nije baš dalo zdravu okolinu. Naime, razlog zašto je krenuo da bilduje se krio upravo u činjenici da je često dobijao batine od vršnjaka.

U stvari, on je imao problema od prvog dana na ovom svetu, budući da je njegova majka imala velike muke dok ga je rađala, tako da je lekar morao da se služi određenim instrumentima kako bi ga izvukli. Nažalost, u toku tog procesa slučajno je oštetio jedan nerv na licu buduže zvezde, tako da je jedan deo njegovog lica ostao paralizovan.

Foto: Instagram.com

Pažljivijim posmatranjem to se može uočiti i danas po načinu kako govori.

3. Stalone je umetnik i van filma

U slobodno vreme Rambo se bavi - slikarstvom! 🎨 Verovali ili ne, upravo traje njegova retrospektivna izložba pod imenom The Magic of Being (Magija postojanja, ali se može prevesti i kao Magija bića, prim. ur) u nemačkom gradu Hejgenu.

Foto: sylvesterstallone.com/NZ

Kako sam kaže, bio je inspirisan poteznim slikarstvom umetnika kao što su Džekson Polak i Vilijem de Kuning, što možda pokazuje da su sve vizuelne umetnosti ipak srodne. 😊 Ako neko posećuje Hejgen, preporučujemo mu da poseti i ovu izložbu, koja će biti otvorena do 20. februara u muzeju Osthaus.

4. I dalje je prijatelj sa kornjačicama iz prvog Rokija 😲

Ako ste gledali film, sigurno se sećate kornjača koje je Roki kupio u prodavnici u kojoj je radila Endrijen (njegova buduća žena), pod imenom Kaf i Link. Verovali ili ne, ali te kornjače su bile prave a ne neki rekvizit, a glumac ih je posle snimanja - zadržao. 🐢🐢

Istina, znalo se i ranije da se Stalone lako vezuje za životinje. Tako je poznato da je svog mastifa neposredno pre nego što je snimio Rokija morao da proda za 50 dolara kako bi prespojio mesec, a nakon što je film postao svetski hit, novom vlasniku je morao da isplati 3.000 dolara i da mu obezbedi mesto u nekoj epizodnoj ulozi na novom filmu. Ima nas raznih, zar ne? 😕

IZVOR: TW / @the1film

5. Rambo je zamalo postao SF serijal

Peti deo filma o veteranu Džonu Rambu je trebalo da bude baziran na knizi Lovac pisca Džejmsa Bajrona Haginsa, koja govori o - ni manje ni više, o lovu na neko genetski modifikovano čudovište koje se otelo kontroli.

Ideja jeste razvijana, ali je neko ipak zaustavio proces i vratio se glavnoj premisi franšize, odnosno realističnijim protivnicima.

6. Oduvek je želeo da snimi film sa Džekijem Čenom

Dva glumca su prijatelji nekoliko dekada, tako da je prirodno da su hteli da snime zajednički film, ali to se nikad nije desilo, bar za sad. Naime. Džeki Čen je prvo odbio da igra negativca u Razbijaču jer bi to (po njemu) ugrozilo njegovu reputaciju glavnog heroja, a onda je odbio i da glumi u Plaćenicima jer nije želeo da deli zaradu sa ostalima. (Izgleda da i nije toliko pozitivan lik kao što smo mislili? 🤔)

Foto: Twitter.com/@killer_kitsch

Elem, to se zamalo desilo treći put nedavno, kada je Stalone trebalo da zaigra sa Čenom u filmu Ex-Baghdad (u međuvremenu naslov je izmenjen u Snafu) ali ovoga puta Stalone je odbio ulogu, tako da će pored Čena u ovom filmu glumiti Džon Sina.

Da li če ova dvojca konačno snimiti neki film na kraju, ostaje da se vidi.

7. Švarceneger mu je namestio zamku - u koju je Slaj uleteo

Iako su u tom trenutku već bili prijatelji, staro rivalstvo između Slaja i Švarcija se još uvek osećalo na neki način i početkom 90-ih godina, što se prelamalo i preko filmova, ali i u privatnim životima njih dvojice.

Foto: pinterest.ru/Özcan

Tako se desilo da je Stalone u to vreme čuo da je Švarceneger zaintresovan za glavnu ulogu u filmu Stani ili će mama da puca!. Želeći da mu napakosti, Stalone je potegao sve veze da dobije tu ulogu, što je i uspeo, ali avaj... Ispostavilo se da Švarceneger nikad nije ni hteo da glumi u tom filmu, znajući da je scenario manjkav.

Stalone je, međutim, morao da ispuni svoju ugovornu obavezu i odglumi u ovom filmu. Ne sećate se filma? Ne brinite se, niko ga se ne seća. 😄

- Uvek je bio lukav - rekao je Stalone neposredno nakon toga, upitan šta misli o Švarcenegeru.

8. Zamalo se zvao Tajron

Zahvaljujući svom ocu je dobio ime Silvester, budući da je njegova majka Džeki želela da mu ime bude Tajron, i to po (zanimljivo) filmskoj zvezdi Tajronu Pauelu.

Srećom, u ovoj stvari je njegov otac prevagnuo tako da se Silvester ne zove Tajron Stalone (na engleksom bi se rimovalo 😄)

9. Zamalo je postao Supermen

Iako se, isto kao i Supermen do skoro, Rambo borio za istinu, pravdu i američki put, tu se relacija Stalonea sa Kal-Elom ne završava. Zapravo, pre no što je Kristofer Riv izabran da će biti filmski Čovek od čelika, Stalone je bio u pregovorima za tu ulogu.

Na kraju je nije dobio zbog, nećete verovati - Marlona Branda, koji je u prvom filmu trebalo da glumi Supermenovog oca, Jor-Ela. 😲

Foto: imdb.com/NZ

Ovoj holivudskoj legendi koja je imala dovoljno kontrole nad celim projektom se nije svidela ideja da Slaj leti kroz Metropolis, tako da je prosto stavio veto na tu mogućnost.

Tako je nažalost italijanski pastuv sa filma ostao bez uloge lika koji mu je bio uzor od detinjstva, što svakako nije prevelika šteta, jer biti Roki, Rambo i Supermen, čini se da bi mu bilo malo previše, zar ne? 🤔

To je možda ispalo i bolje za Stalonea, budući da se Kristoferu Rivu rad sa Brandom nije ni najmanje svideo, ali to je neka druga priča, o tome kako neke stare glumce prosto nije više briga ni za šta, dok su mlađi željni pozitivne reputacije, pa žele da film ispadne najbolje moguće, pogotovo ako tumače glavnu ulogu. 😐

Što se Branda tiče, šta ga briga... U to doba je sigurno dobijao ponude koje nije mogao da se odbije, 😄 šta god da se desi sa bilo kojim filmom u kojem glumi.

Autor: redportal.rs

#Džon Rambo

#roki balboa

#silvester stalone

#činjenice