Bez obzira što se nije vakcinisao

Iako je danas održan žreb za prvi Grend slem u sezoni na kom je bilo Novaka Đokovića posle svih čudnih stvari koje su se dogodile prethodnih dana malo koga bi iznenadilo da vlasti Australije smisle nešto novo. Novak je ispunio sve uslove, dobio na sudu odobrenje da može ući u zemlju i sada ostaje da se takmiči na turniru.

Ceo svet je pratio sve što se dešavalo sa Đokovićem prethodnih dana. Celokupna situacija je pokazala ko je ko. Neki igrači su pozitivno iznenadili reakcijama dok su neki drugi razočarali.

Ali ono što je mnoge iznenadilo je činjenica da je direktor Fajzera Alber Burla stao na Đokovićevu stranu:

Kao prvo, ja sam veliki navijač Novaka Đokovića, ali ne mogu nikako da uđem sada u to da li je on imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ne. To je nešto što je između njega i vlasti, kao i lekara.

A potom je zaključio:

Smatram da je preležan virus vid zaštite od infekcije, ne samo u ovom slučaju nego generalno. I to na neko određeno vreme. U mnogim zemljama širom Evrope sertifikat vam je validan šest meseci nakon poslednje doze vakcine, a u slučaju preležanog virusa samo tri meseca nakon pozitivnog testa. Dakle, zaštita koju dobijate nakon prirodno preležanog virusa ne traje toliko kao posle vakcine. To je ono što sam ja rekao i o čemu mogu da govorim.

Autor: redportal.rs

#AO

#Fajzer

#djokovic

#novak