Počnite godinu novim odlukama

Donošenje novogodišnjih odluka je tradicija. Ako se pitate o novogodišnjoj odluci koju treba da donesete, možete se pridružiti brojnim ljudima koji odlučuju da pametno troše svoj novac i donose bolje finansijske odluke ove godine. Ova odluka je jedna od najčešćih novogodišnjih odluka, prenosi magazin.novosti.rs.

Pametno korišćenje novca zahteva strategiju, a sve počinje stvaranjem ciljeva koji su jasni i dostižni. Većina ljudi koji ne uspeju da ostvare ovakve ciljeve na kraju godine to čine zato što su njihovi ciljevi previše dvosmisleni.

Na primer, umesto da sebi kažete: „Ove godine ću uštedeti više novca“, mogli biste da kažete: "Uštedeću 100 evra (primer) na kraju svakog meseca." Zapamtite da je cilj da se držite cilja tokom cele godine, pa se fokusirajte na male korake, piše The List.

Dobro je i da  nađete nekoga kome izuzetno verujete i možete da mu govorite o svom napretku. Otvoreno komuniciranje o finansijama sa nekim kome verujete može da vam pomogne da budete odgovorni prema svojim ciljevima i ostanete motivisani kada imate nekoga da vas bodri.

Autor: magazin.novosti.rs

#100 evra

#novac

#stednja