Ispričaj svoju priču!

Digitalno nasilje je sve više prisutno među mladima u Srbiji i može dovesti do depresije i samoubistava. Zato je važno da poznati izvođači i influenseri iskoriste svoj uticaj i pošalju poruku mladima da "ne treba da trpe nasilje i da ispričaju svoju priču", istakli su Nucci, Sergej Pajić i Crni Cerak povodom pokretanja kampanje Slavimo život - Muzikom protiv digitalnog nasilja.

Poznati mladi izvođači, čije pesme broje milionite preglede na muzičkim platformama i koji imaju više miliona pratilaca na Instagramu, na današnjoj konferenciji za medije pozvali su sve izvođače, influensere i njihove fanove da učestvuju u javnoj kampanji protiv digitalnog nasilja na svojim digitalnim platformama. 

- Ispričajte svoju priču, podelite lično iskustvo i objavite kratak video u trajanju od 30 do 60 sekundi na vašim društvenim mrežama. Na kraju videa recite Slavimo život 💗 - objasnili su mladi izvođači. 

Foto: Redportal.rs/Music Star

Nucci je na konferenciji istakao da je ključno rešenje da se radi na medijskoj pismenosti kod dece još u pubertetskom periodu jer je tada digitalno nasilje najrasprostranjenije, dok je Sergej Pajić kazao da je ova kampanja neophodna da bi se mladima predstavilo nešto zdravo i skrenula pažnja da nasilje nikada nije odgovor. 

Foto: Redportal.rs/Music Star

Foto: Redportal.rs/Music Star

Kampanji protiv digitalnog nasilja priključile su se i pevačica Goca Tržan, koja je rekla da je "važno sprečiti bilo koju vrstu nasilja i da treba da volimo sebe",dok je košarkašica Milica Dabović istakla da je i "sama bila žrtva nasilja, da ne podržava digitalno nasilje kao i da svi zajedno treba da slavimo život" 🤗.

Poznati izvođači pozvali su sve da dođu na koncert koji će održati zajedno u Beogradu 11. februara na Sajmu, u Hali 3, od 17 časova, kada će biti organizovan i Influenser Award, na kojem će se podeliti nagrade influenserima koji su se pridružili akciji i podigli svest o digitalnom nasilju.  

Više informacija o kampanji protiv digitalnog nasilja možete pročitati na sajtu produkcijske kuće Music star, koja je u saradnji sa poznatim mladim izvođačima pokrenula akciju.

Autor: redportal.rs

#Crni Cerak

#Milica Dabović

#Sergej Pajić

#digitalno nasilje

#koncert

#nucci