Nagrada uručena Dejanu Papiću, direktoru Lagune

Na svečanosti koja je upriličena 11. januara u Biblioteci grada Beograda, a povodom 91. rođendana ove značajne ustanove kulture, dodeljene su tradicionalne nagrade, među njima i Nagrada za najčitaniju knjigu stranog pisca u mreži Biblioteke grada Beograda u 2021. godini koja je pripala romanu Fredrika Bakmana Moja baka vam se izvinjava 📕🥳.

Nagradu je Dejanu Papiću, direktoru Lagune, uručila Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda.

Foto: Redportal.rs/Laguna

Foto: Redportal.rs/Laguna

Ova nagrada samo potvrđuje činjenicu da je Bakman najomiljeniji strani autor u našoj zemlji, a sve je počelo od romana Čovek po imenu Uve, koji je osvojio čitaoce širom sveta.

Foto: Redportal.rs/Laguna

U romanu Moja baka vam se izvinjava ispričana je priča o Elsi, koja ima 7 godina. Njena baka ima 77 godina i malo je luckasta – između ostalog ima običaj da sa balkona gađa pejntbol kuglicama nepoznate ljude 🤭. Ona je takođe i Elsina najbolja i jedina drugarica. Elsa noću traži utočište u bakinim pričama, u Zemlji skoro budnih i Kraljevini Mijami, gde su svi drugačiji i niko ne mora da bude normalan 😍.

Kada Elsina baka umre i za sobom ostavi niz pisama u kojima se izvinjava ljudima kojima se zamerila, počinje Elsina najveća avantura. 

U prvih 5 najčitanijih knjiga u 2021. po evidenciji Biblioteke grada Beograda nalazi se čak 4 u izdanju Lagune: Čovek po imenu Uve Fredrika Bakmana, Magbet Jua Nesbea i Oteta Tonija Parsonsa, pored nagrađene.

Foto: Redportal.rs/Laguna

Autor: redportal.rs

#Biblioteka grada Beograda

#Dejan Papić

#Fridrik Bakman

#Laguna

#Moja baka se izvinjava

#Nagrada

#najčitanija knjiga