Crno-beli igraju 1. evropski meč u ovoj godini

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 časova dočekuju Italijansku ekipu Trenta sa kojima će odigrati 1. evropski meč u ovoj godini u okviru 9. kola Evrokupa.

Crno-beli u ovom takmičenju imaju skor 6 pobeda i 2 poraza dok njihov večerašnji protivnik ima 1 pobedu i 7 poraza u dosadašnjem takmičenju.

Trener Partizana Željko Obradović pred večerašnji meč u Štark areni izjavio je:

- Prva stvar koja je dobra je da ćemo igrati tu utakmicu, s obzirom da smo svedoci dosta otkazanih mečeva zbog kovida. Ekipa Trenta će doputovati u nešto izmenjenom sastavu, imaju iste probleme kao i mi. Na žalost, dva igrača su u procesu oporavka, ali ono što je bitno jeste da smo obavili dobre treninge u poslenjih nekoliko dana i da ćemo probati da odigramo najbolju moguću utakmicu. Nadam se da će testovi koji radimo pokazati da su Aleksa i Nemanja negativni i da će se i oni uskoro priključiti ekipi - bio je jasan Obradović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Najmlađi Partzanov košarkaš Gregor Glas izjavio je:

- Bitna utakmica za nas. Ekipa Trenta igra bolje nego što to rezultati pokazuju. Moramo biti obazrivi kada je u pitanju njihov skok u napadu. U našem napadu da igramo stvari koje pripremimo, a u odbrani da igramo agresivno, sa puno snage i da komunikacija bude dobra.

Autor: redportal.rs

#evrokup

#partizan

#trento