Država pomaže izgradnju džamije u Priboju

Vučić se sa predstavnicima lokalne samouprave, političkih partija, privrednicima i predstavnicima obe verske zajednice.

- Moramo da ukažemo na odgovornost svih nas. Uvek je ludih i neodgovornih glava mnogo više i lakše je te ideje promovisati nego ideje pristojnog ponašanja. Naše je da pokušamo da umirimo stvari. 

- Pa zar to svojim svađama sad da pokvarimo... Ljudi koji su pevali Sjenica... nova Srebrenica... biće sankcionisani i dobiće premeštaj iz Priboja, a tužilac već radi svoj posao... I to pevanje o pucanju na džamije... Da poštujemo džamije i klanjanje kao što se mi krstimo pred oltarom i ikonom... - rekao je Vučić.

- Svi oni koji bi da kolju tuđu decu i da pucaju na džamije završiće iza rešetaka. Mi moramo da poštujemo muslimane, jer je ovo njihova zemlja koliko je i naša. I zaštitićemo svakoga - rekao je predsednik i objasnio kako je dobio dva pisma, a da je u jednom bilo pitanje nekog Bošnjaka, da li treba da se iseli iz Sjeverina. 

Muftija Mevlud ef. Dudić obratio se okupljenima u Priboju i tom priliko istakao da je predsednik Srbije navukao bes na sebe jer je sve što je obećao i ispunio.

- Predsednik države je poput vetra u leđa. Ja čvrsto verujem da je, sve što je rekao, rekao iz srca. Doduše, predsedniče, navukli ste jedan bes, jer sve ono što obećate, to i ispunite. Onda ljudi, kada se 50 godina nije ništa radio, od vas sve traže. Zato budite ponosni da ste napravili više puteva nego za prethodnih 50 godina. 12.500 radnih mesta je u prethodnoj godini bilo i smatram da je to od izuzetnog značaja, i da to treba iskoristiti, kako naša mladež ne bi radila u tuđim državama, nego ostala ovde - rekao je muftija i dodao:

- Nadam se, ako bog da predsedniče, da ćemo zahvaljujući vama, napraviti džamiju. Treba da ostanete upisani kao predsednik koji je omogućio izgradnju džamije u Priboju - istakao je muftija.

Nakon obraćanja muftije Dodića, predsednik je najavio da će država pomoći izgradnju džamije. 

Autor: tanjug.rs

#Džamija

#Vučić

#melvud

#muftija

#priboj