Australijanci ozbiljno prete zatvorom od 5 godina

Drama oko Novaka Đokovića i dalje trese ceo svet!

Srpski teniser objavio je saopštenje na svom Instagram profilu i priznao da je davao intervju za L'Ekip  iako je znao da je pozitivan na koronavirus. Zatim saopštio je da je njegov agent pogrešno popunio polje da Đoković nigde nije putovao u poslednjih 14 dana.

Zbog novih informacija koje su saopštene javnosti i novih dostavljenih dokumenata Vladi Australije od strane Novakovog pravnog tima, odluka o njegovoj deportaciji neće biti poznata ni danas, već je istraga o nepoklapanju datih informacija proširena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Australije proširilo je istragu protiv Novaka Đokovića, a navodno bi prema australijskom zakonu mogla da mu preti kazna zatvora od 5 godina!

Kako javljaju The Age i Sidnej Morning Herald, istraga protiv Đokovića se širi kako bi uključila i njegovo kršenje uslova izolacije u Srbiji, kao i netačne tvrdnje u obrascu za prijavu putovanja i nedoslednosti u datumu njegovog testa na kovid-19!

- U svojoj izjavi pod zakletvom, Đoković je rekao da je 'testiran i dijagnostifikovan' 16. decembra. Ministarstvo unutrašnjih poslova sada ispituje ovo nepoklapanje informacija, a kazna za davanje lažnih dokaza prema Zakonu o zločinima je kazna zatvora od pet godina - piše The Age.

Dokle će trajati ova saga oko najboljeg tenisera sveta, da li će igrati na Australijan openu i kakva mu kazna sledi zbog kršenja zakona saznaćemo u narednim danima.

Autor: redportal.rs

#Kazna

#australija

#koronavirus

#novak djokovic