Pevačica je odnela takođe pobedu na sudu

Novak Đoković pobedio je državu Australiju na Federalnom i porodičnom sudu u Melburnu, čime mu je dozvoljeno da uđe na teritoriju zemlje i data šansa da nastupi na Australijan openu za nedelju dana.

Malo je poznato javnosti da Nole nije prva naša javna ličnost koja se sudila sa Australijom.

Naime, Svetlana Ceca Ražnatović je još 2005. proglašena nepoželjnom od strane tadašnjih vlasti u Australiji.

Ona je odbijena za vizu zato što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije sa ratišta iz Vukovara davne 1991. nepoznate devojke koja samo likom podseća na nju. Zbog toga je Ceca tužila državu Australiju.

Ona i tadašnji menadžer Raka Marić su bili svedoci, a priložili su i video na kojem se jasno vidi da ona nije bila u Vukovaru već druga osoba koja samo podseća na nju. Ceca je taj spor i dobila.

- Suđenje je trajalo 3 godine. Desilo se to da je ambasadi Australije neko dostavio neku sliku za koju su im rekli da je Ceca sa ratišta iz Vukovara i oni su zbog te slike samo otkazali vizu. Suludo. Nisu nas čak ni pozvali na razgovor ništa. Onda smo Ceca i ja odlučili da pravdu potražimo na sudu. Onda je krenuluo maltretiranje, tražili su nam da prevodimo sve Cecine tekstove pesama, našli smo čak i snimak na kojoj je ta devojka i utvrdio je sudski veštak da se ne radi o istoj osobi. Sve je to dugo trajalo - rekao je Marić i nastavio:

- Bilo je naporno, uzeli smo vrhunskog advokata u Australiji koji je vodio proces. Nas je to mnogo koštalo, hteli smo samo da isteramo pravdu. Nismo tražili odštetu jer vidite sad koliko su opaljeni, kad Novaku ovako nešto rade koji je prvi na svetu. Važno je samo da smo mi pobedili i da je Nole pobedio - rekao je Raka Marić za Telegraf.

Autor: Redportal.rs

#Novak Đoković

#Svetlana Ceca Ražnatović

#australija