Stiže hladna osveta, ovo Australijanci neće podneti

Australijske vlasti izgubile su bitku na sudu protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i morali su da mu vrate validnu vizu, pasoš i sva lična dokumenta nakon 5 dana zatočeništva u imigracionom centru gde je bio smešten srpski teniser.

Nakon pobede na sudu, Nole je postao slobodan čovek i odmah se uputio u Rod Lejver Arenu gde je odradio 1. trening i poslao u svet sliku sa terena.

Objavom na Instagramu Nole je potvrdio učešće na 1. Grend slem turniru Australijan open na kome je do sada osvojio neverovatnih 9. trofeja 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 i 2021. godine.

Novak će ove godine imati priliku da se bori za svoj jubilarni 10. trofej u Melburnu, a prema rečima teniskog trenera Dejana Kojića koji je govorio za Kurir, ukoliko srpski teniser osvoji 10. trofej na Australijan openu dobiće bistu koja će zauvek stajati ispred Rod Lejver Arene:

- Imate još jednu stvar koju mnogi verovatno ne znaju, a to je da, ako jedan igrač osvoji Australijan open deset puta, njegova bista mora da se stavi ispred Rod Lejver arene. To će sada biti velika stvar za ceo teniski svet. Dođe jedan Srbin iz zemlje koja ima 7 miliona stanovnika i to će on sada uraditi - rekao je Kojić gostujući na TV Kurir.

Potom se osvrnuo i na trenutni odnos Australijanaca prema Noletu.

- Verovatno će 12 ili 13 hiljada gledalaca da navija protiv Novaka. Ovo je za njega dodatno gorivo. On jako lepo kulminiše negativnu energiju u pozitivnu. Bilo je tu medija koji su stali iza Novaka Đokovića. Ima raznoraznih ljudi, mnogi gledaju da se nalepe na ovaj slučaj - dodao je Kojić.

Autor: redportal.rs

#australijan open

#bista

#melburn

#novak djokovic