Teška saobraćajka

U teškoj saobraćajnoj nesreći je poginula Đurđa Posavac, 63-godišnja zdravstvena radnica za koju kolege imaju samo reči hvale i opisuju je kao dušu bjelovarske Opšte bolnice.

Čekala je penziju, ali je preminula na licu mesta nakon što je u vozilo u kojem je bila sa unukom udario 31-godišnji pijani vozač, piše portal Mirovina.hr.

- Iako smo godinama zajedno radili u Opštoj bolnici Bjelovar, nikad se zapravo i nismo previše napričali. U prolazu bi se uvek uljudno pozdravili, a Đurđa se uvek nasmešila. Njen osmeh nam je svima došao kao lek. Toliko drag i iskren. Znao sam sa njom da razmenim nekoliko reči. Ta žena je uvek bila izuzetno prijatna i pristupačna. Ovo je strašna tragedija. Još uvek ne verujem da se to sve zaista dogodilo i da je više nema među nama - ispričao je za Bjelovar.live jedan od zaposlenih Opštoj bolnici Bjelovar, vidno potresen vešću o smrti kolegice, medicinske sestre Đurđe Posavac koja je inače bila pred penzijom.

Nesreća se dogodila juče oko 9.25 sati na nenaseljenom delu puta između mesta Blatnica i Narta nedaleko od Bjelovara. Upravljajući automobilom stranih registarskih oznaka, 31-godišnji državljanin Hrvatske usled neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad volanom i prešao suprotnu traku, saopšteno je iz policije.

Već u sledećem trenutku vozilom se zabio prednji levi deo automobila kojim je upravljala Posavac. S njom je u automobilu bio je i njen petogodišnji unuk.

Od siline udarca njen automobil je odbačen unazad, pri čemu je zadnjim delom udario u metalnu ogradu mosta, a zatim u saobraćajnu signalizaciju uz ivicu mosta i nastavio je nekontrolisano da se kreće unazad, dok se automobil 31-godišnjeg vozača prevrnuo.

Raznih delova automobila, plastike, metala i stakla bilo je svuda naokolo.

Teško povređeno i petogodišnje unuče

Nažalost, 63–godišnjakinja je od zadobijenih povreda u saobraćajnoj nesreći na mestu poginula, dok je petogodišnje dete zadobilo teške telesne povrede i kolima hitne pomoći prebačeno je u Opštu bolnicu u Bjelovaru, a zatim brzo u Kliniku za dečje bolesti u Zagrebu.

Vozač (31) je u saobraćajnoj nesreći zadobio lake telesne povrede i priveden je. U policiji je otkriveno da je imao 2.72 promila alkohola u krvi.

Autor: Slobodna Dalmacija

#Hrvatska

#SAOBRAĆAJNA NESREĆA

#nesreća