On je pokrenuo hitan sudski spor u sklopu kojeg će biti saslušan u ponedeljak, nedelju dana pre početka Australijan opena

 Australijske vlasti su saopštile da ispituju i vize drugih stranih tenisera, a ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz rekla je da Novak Đoković nije u zatočeništvu.

- On je slobodan da ode u bilo koje vreme kada to odluči i granične snage će to zapravo olakšati - rekla je ona u intervjuu za Kanal 9, prenosi Bi-Bi-Si.

Endrjuz je izjavila da postoje obaveštajni podaci koji "pokazuju da sada ovde postoje pojedinci koji nisu ispunili uslove za ulazak i to moramo da istražimo". Kako navodi Rojters, Endrjuz je potvrdila da australijske granične snage procenjuju akreditive još dvoje tenisera koji su ušli u zemlju pod istim izuzećem koje je dodeljeno Đokoviću.

U Australiji je već najmanje troje učesnika Australijan opena koji imaju isto medicinsko izuzeće kao Novak Đoković, a stići će ih još tokom sledeće nedelje, izjavio je za Rojters jedan neimenovani izvor. Isti izvor navodi da je treći učesnik Grend slema takođe ušao u Australiju po istim uslovima koje su postavili Teniska asocijacija Australije i vlada države Viktorija.

Izuzeća su, takođe, mogla biti odobrena igračima ili zvaničnicima koji tek treba da stignu u Australiju, dodaje taj izvor. Kako navodi Bi-Bi-Si, prvi teniser sveta Novak Đoković za sada ostaje u imigracionom pritvoru u Melburnu i suočava se sa deportacijom nakon što mu je u sredu odbijen ulazak u zemlju. On je pokrenuo hitan sudski spor u sklopu kojeg će biti saslušan u ponedeljak, nedelju dana pre početka Australijan opena.

Autor: redportal.rs

#Viza

#australija

#novak djokovic