Zajedno sa Draganom Džajićem je napravio Zvezdin tim snova iz 1991. 🏆

Kada bilo kod navijača Crvene zvezde pitate ko su najbolji Zvezdini fudbaleri među njima će sigurno biti pomenuto ime Dragoslava Šekularca.

Čuvena 2. Zvezdina zvezda je rođen je 8. novembra 1937. u Štipu. Otac mu je bio vojno lice pa se porodica stalno selila. Osnovnu školu, 4. razreda gimnazije, kao i metereološku školu. Radio je u štampariji Politike kada je bio primećen od strane trenera Milojevića.

Za Crvenu Zvezdu igrao je više od 10 godina, od 1955. do 1966. Odigrao ukupno 375 mečeva, od toga 156 prvenstvenih i postigao je 119 golova. Sa Crvenom zvezdom je osvojio 5 titula prvaka.

Nakon odlaska iz zvezde igrao je za: Karlsrue, Sent Luis Stars, OFK Beograd, Santa Fe, Miljonarios, Amerika Kali, Pariz, Srpski beli orlovi.

IZVOR: YT / Dragan Stanić STANKE

Nakon završetka fudbalske karijere Dragoslav Šekularac se oprobao kao trener. Zajedno sa Draganom Džajićem je napravio Zvezdin tim snova iz 1991. Popularni Šeki je tada predložio je Džajiću da se kupuju samo najbolji mladi fudbaleri iz Jugoslavije, što je on i prihvatio. Postao je trener Crvene zvezde u drugoj polovini sezone 1988/89. 

Osim Zvezde trenirao je i: Gvatemalu, Fotskraj Džast, Klub Ameriku, Atletiko Marbelu, Dejvu Rojals (savetnik), Dejvu Rojals, Obilić (direktor), Obilić, Srpski beli orlovi.

Za reperezentaciju Jugoslavije odigrao je i 41 utakmicu i postigao 6 golova.

Preminuo je 5. januara 2019. u Beogradu u 81 godini. a sahranjen je 10. januara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

IZVOR: YT / Srbija Danas

Autor: Redportal.rs

#fudbal

#zvezda

#šekularac