Ne verujem da SAD i EU žele da stvore novu Republiku Srpsku, kaže bivši ministar spoljnih poslova privremenih institucija iz Prištine

Osnivanje Zajednice srpskih opština je neizbežno ako Kosovo želi da poštuje međunarodne sporazume, izjavio je Bedžet Pacoli, predsednik Alijanse za novo Kosovo i poslanik kosovske skupštine.

Pacoli, koji je bivši ministar spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija, rekao je da se Zajednica srpskih opština "ne može izbeći" i da je to međunarodna obaveza koju je Kosovo preuzelo u saradnji sa SAD i Evropskom unijom, prenosi Bota sot.

- Ako neko misli da SAD i Evropska unija, koji su pokrovitelji Zajednice, žele da stvore Republiku Srpsku na Kosovu ili šta već, i da ne znaju kakvu opasnost predstavlja Srbija, ja iskreno ne znam gde oni žive - rekao je Pacoli.

On je naveo i da je sreća što "ovakva logika koja danas vlada na Kosovu", nije postojala u vreme "kritičnih trenutaka za državu", jer tada, kako je rekao, "ne bi bilo Rambujea i bombardovanja Srbije i Ahtisarija i proglašenja nezavisnosti".

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Kosovo

#Zajednica srpskih opština

#metohija