Dečak je, srećom, zadobio samo lakše telesne povrede

U noći između subote i nedelje u Tkalcima kod Krapine dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je po život opasne povrede zadobio 46-godišnji muškarac iz Petrovskog.

Nesreću je izazvao njegov 14-godišnji sin, koji je pod uticajem alkohola upravljao automobilom u Tkalcima, gde se zbog neprilagođene brzine u jednom trenutku zakucao u deponirane armaturne mreže i potporni betonski zid uz samu saobraćajnicu.

Koliko je udarac bio snažan, dovoljno govori podatak da su radnici JVP-a Krapina morali automobil da režu makazama kako bi oslobodili i izvukli unesrećenog oca. On je potom odvezen u Opštu bolnicu Zabok, gde mu je izmerena velika količina alkohola u krvi i ustanovljene teške telesne povrede, puknuće bešike i povreda aorte.

Dečaku izmereno 1,29 promila alkohola u krvi

Dečak je, srećom, zadobio samo lakše telesne povrede, ali i njemu je izmerena znatna količina alkohola u krvi.

Iz Policijske uprave krapinsko-zagorske potvrdili su podatak da je nesreće došlo zbog neprilagođene brzine i da ju je izazvao maloletnik rođen 2007. godine, koji je vozilom upravljao s 1,29 promila alkohola u krvi, i da je protiv njega podnesena krivična prijava Državnom tužilaštvu za maloletnike u Zagrebu.

Autor: Srbija danas

#nesreća

#nezgoda