Lažno joj se predstavljale kao službenice banke.

Dve žene starosti 31 i 39 godina sumnjiče se za prevaru 76-godišnjakinje. Kako je saopštila zagrebačka policija, sumnja se da je 31-godišnjakinja 16. decembra  oko 12.30 č. prema prethodnom dogovoru sa 39-godišnjakinjom, preko mobiilnog učestalo nazivala  76-godišnjakinju na njenkućni telefon. Lažno joj se predstavila kao službenica banke.

- Novac koji imate u banci će propasti, pa je bolje da ga podignete i prebacite u drugu banku - kazala joj je.

Lažna službenica je uporno zvala i nagovarala da podigne novac i prebaci ga u drugu banku, govorila je da će joj pomoći, a 76-godišnjakinja je na kraju na to i pristala.  Otišla je u banku na području Centra, gde je podigla 36.270 evra, nakon čega se vratila na adresu stanovanja na Trešnjevci. Po uputstvu koju je dobila od osumnjičene, nakon što je poverovala u njenu lažnu priču, u blizini mjesta stanovanja zaista joj je i predala sav novac, dok ju je za to vreme 39-godišnjakinja čekala u vozilu kojim su se potom udaljile odnoseći otuđeni novac.

Ukupna šteta je 272.025 kuna, a dve prevarantkinje nakon što su uhapšene verovatno čeka i dovođenje pred istražnog sudiju Županijskog suda u Zagrebu.

Autor: Večernji list

#banka

#prevara

#službenica