Lepotica protiv Ludogoreca

Gol Mirka Ivanića za pobedu nad Ludogorecom izabran je za treći najlepši u grupnoj fazi Lige Evrope. Vezista Crvene zvezde dobio je 12 odsto glasova u anketi UEFA, ispred njega su se našli jedino Mislav Oršić iz zagrebačkog Dinama i Seltikov ofanzivac Kjogo Furahaši.

Kad se pogleda pobednički gol, jasno je da nije izabran po lepoti, nego su verovatno Japanci uzeli veliko učešće u glasanju i želeli da promovišu zemljaka. Naravno, veliku navijači bazu ima i škotski velikan Seltik, piše Zurnal.rs.

Furahaši je imao fantastičan prijem duge lopte i preciznu realizaciju, svaka čast na reakciji i umeću, ali daleko je to od najlepšeg gola u kompletnoj grupnoj fazi. Zbog toga bi UEFA mogla i da razmisli o nekom drugom modelu za naredne izbore, mada će teško odstupiti o šanse navijačima da se oni pitaju kao takođe važni faktori fudbalske igre.

Na drugom mestu je izuzetan gol Dinamovog asa Oršića u Londonu, kad bi se sve realno sagledalo utisak je da je to najlepši pogodak u grupnoj fazi Lige Evrope. Imao je veliki značaj za klub iz Zagreba, baš kao i što je Ivanićev približio u petom kolu Crvenu zvezdu osvajanju prvog mesta:

IZVOR: YT / Crvena zvezda

Autor: zurnal.rs / redportal.rs

#GOl

#Liga Evrope

#fudbal

#ivanic

#zvezda