Bivši košarkaš crno-belih

Bivši košarkaš Partizana Nemanja Gordić ponovo je tužio Partizan zbog zakasnelih isplata duga.

Prvo je to učinio 2018. godine kada tužbu podneo FIBA organizaciji zbog dugovanja iz 2017. godine, da bi nakon toga predsednik crno-belih Ostoja Mijailović rekao da je postignut dogovor od dinamici isplate i da je zabrana o registrovanju igrača skinuta, piše Kurir.

Foto: redportal.rs/M.V.

Međutim, 12. decembra ove godine na sajtu FIBA pojavila vest da je Gordić ponovo pokrenuo postupak, a objavljena je odluka BAT po kojoj se presuđuje da Partizan mora da isplati bivšem plejmejkeru 55.000 dolara, plus kamate od 2017. godine, kao i sudske troškove u iznosu od 4.500 evra.

Interesantno je da su još aktivne dve FIBA sankcije prema KK Partizan od oktobra, a odnose se na dugove prema treneru Andrei Trinkijeriju i igraču Alekseju Nikoliću.

- Tačno je, postoje aktivna dva slučaja oko kojih je već postignut sporazum i brzo će ta zabrana biti skinuta. Poslali smo finalnu saglasnost BAT u vezi sa dinamikom isplate tih potraživanja zbog kojih zabrana formalno i dalje stoji - rekao je Mijailović krajem oktobra za Mocartsport.

Međutim, prema onome što se vidi na sajtu FIBA BAT, te dve zabrane i dalje stoje, pa se postavlja pitanje kako je registrovan Matijas Lesor.

Autor: kurir.rs / redportal.rs

#kk partizan

#nemanja gordic

#ostoja mijailovic