Kurc i Til, koji je nemačkog porekla, poznaju se već godinama

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc karijeru izvan politike gradiće, kako se ranije saznalo, u SAD, a sada je poznato i kod koga – savetnika i donatora bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, milijardera Petera Tila.

"Politički vunderkind" će u prvom kvartalu iduće godine započeti rad kao globalni strateg (Global Strategist) u kompaniji Til Kapital (Thiel Capital). Američki investitor Peter Til je republikanac i podržavao je bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

U finansijskom svetu Til je stekao ugled i kao investitor u Fejsbuk, ali i suosnivač onlajn platforme za plaćanje Pejpal. Njegova imovina se procenjuje na više milijardi dolara.T ilov koncern ima sedište u Silicijumskoj dolini. Kurc i Til, koji je nemačkog porekla, poznaju se već godinama. Tako su se sreli 2017. na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji kada je Kurc još bio šef austrijske diplomatije.

Kurc planira i da sa porodicom putuje između SAD i Austrije. Najmlađi šef vlade u Evropi povukao se ovog meseca potpuno iz austrijske politike, nakon što je protiv njega pokrenuta istraga zbog korupcije i mita.

Autor: redportal.rs

#Peter Til

#Til Kapital

#kurc