Borba Zmajeva za apsolutnu vlast

Prisustvujte konačnoj borbi Zmajeva za apsolutnu vlast u finalu trilogije Luna Ijana Mekdonalda u romanu Mesečev osvit, od kojeg će vam zastati srce 😍.

Rat za Mesec besni. Njegov ishod odrediće sudbinu celog čovečanstva 🧐.

Stotinu godina u budućnosti vodi se rat između Pet Zmajeva – 5 porodica koje kontrolišu vodeće industrijske kompanije na Mesecu. Svaki klan čini sve što je u njegovoj moći da se uzvere na vrh lanca ishrane – ugovorenim brakovima, korporativnom špijunažom, otmicama i masovnim ubistvima 🤯🤯🤯.

Domišljatim političkim manipulacijama i pukom snagom volje Lukas Korta se diže iz pepela i grabi kontrolu nad Mesecom. Može ga zaustaviti jedino njegova sestra Arijel, briljantna lunarna pravnica. Književni kritičari širom sveta imaju samo reči hvale za Lunu: - Svaki Mekdonaldov lik iz čije vizure pratimo priču je human, fascinantan i povremeno uznemirujuće realističan, a Sunčev sistem 22. veka dočaran je čudesno - objavio je Publishers Weekly.

Zanimljivost u vezi sa Mekdonaldovom trilogijom jeste i da je CBS kupio prava na roman Luna – Mlad mesec sa namerom da napravi televizijsku seriju.

Ijan Mekdonald je rođen 1960. u Mančesteru u Engleskoj. Majka mu je Irkinja, a otac Škot. Sa porodicom se preselio u Severnu Irsku 1965. Osvojio je nagradu Lokus, nagradu Britanske naučnofantastične asocijacije i Memorijalnu nagradu Džon V. Kembel. Trenutno živi u Belfastu.

Luna – Mesečev osvit u prevodu Gorana Skrobonje možete pronaći od utorka 28. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Ijan Mekdonald

#Laguna

#Mesečev osvit

#knjige

#luna

#trilogija