Motivi stadiona Rajko Mitić, atmosfere sa severne tribine i Zvezdinih igrača krasiće ubuduće mnoge koverte

Pošta Srbije predstavila je danas prigodno izdanje poštanskih maraka pod nazivom Zvezdina porodica, kojim se odaje priznanje sportskim uspesima kluba koji je proslavio srpski fudbal u svetu.

Izdanje čine 2 marke, 5 vinjeta, koverat prvog dana i prigodan žig, a na emisiji su motivi crveno-belih fudbalera na terenu, Zvezdinog stadiona, navijačke atmosfere sa "Severa” i osvojeni trofeji evropskog i svetskog šampionata iz 1991. godine. Umetnička realizacija je delo Jakše Vlahovića, kreatora maraka i vrednosnica, saopštila je Pošta Srbije.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović izjavio je da je saradnja ostvarena na obostrano zadovoljstvo i da su ponosni što je Pošta Srbije prepoznala koliki je Crvena zvezda brend.

- Zbog toga zajedničkim snagama radimo na promovisanju maraka sa motivima Crvene zvezde. Tema ove serije maraka je upravo ta – Zvezda i porodica, što su u ovom slučaju sinonimi. Mi smo ponosni na to što je naša porodica višemilionska, ali pre svega na to što je Crvena zvezda skladna i srećna porodica - rekao je Mijailović.

Prema rečima v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđevića, poštanske marke su čuvari sećanja i svedočenja za budućnost.

Siguran sam da će mnogi koji se smatraju delom brojne Zvezdine porodice u zemlji i inostranstvu želeti da ih imaju za sebe i svoje naslednike. Ove marke će na pismima putovati širom sveta i zauvek podsećati na uspehe jednog fudbalskog kluba iz Beograda i Srbije, rekao je Đorđević.

Na svečanosti u Glavnoj pošti u Takovskoj ulici u Beogradu, predstavljena je i mogućnost uplate za prijem u članstvo u Klubu FK Crvena zvezda na šalterima pošta širom Srbije, dodaje se u saopštenju.

Autor: FoNet / redportal.rs

#pošta srbije

#poštanske marke crvena zvezda

#poštanske markice crvena zvezda

#zvezdine markice