Test verzija na 150 zaposlenih u bolnici

Najveća bolnica u Izraelu danas će početi da daje četvrtu dozu vakcine protiv korona virusa, koju će primiti njenih 150 zaposlenih, u okviru ispitivanja čiji je cilj da se proceni da li je neophodno davanje još jedne buster doze, saopšteno je danas iz te ustanove, piše Tanjug.

Iz Medicinskog centra Šeba, koji se nalazi u blizini Tel Aviva, rečeno je da će ispitivanje pomoći da se rasvetli kolika je efikasnost četvrte doze i pomoći onima koji donose odluke da odrede zdravstvenu politiku u Izraelu i inostranstvu.

Medicinski centar Šeba nije naveo koliko će dugo trajati ispitivanje, prenosi Rojters.

Svih 150 zaposlenih u bolnici koji učestvuju u ispitivanju dobilo je buster dozu vakcine protiv korona virusa do 20. avgusta.

Ispitivanje je odobrilo izraelsko Ministarstvo zdravlja, navode iz bolnice.

Panel stručnjaka Ministarstva zdravlja ranije je preporučio davanje četvrte doze vakcine Fajzer/Bajontek Izraelcima starijim od 60 godina, koji su dobili buster dozu pre najmanje četiri meseca.

Od početka pandemije u Izralu je registrovano više od 1,3 miliona zaraženih korona virusom, dok su 8.242 osobe preminule od posledica ove infekcije, pokazuju podaci sajta worldometers.

Autor: tanjug.rs

#4. doza

#vakcinacija