Studija je pokazala da je Kejt druga najinteligentnija osoba u kraljevskoj porodici, dok je princ Vilijam na trećem mestu

Megan Markl (40), vojvotkinja od Saseksa i supruga princa Harija 37) od samog dolaska u kraljevsku porodicu privlači pažnju brojnim skandalima.

Često je na "meti" kritičara koji joj daju mnoge pogrdne epitete, a ovog puta je prikazana u sasvim drugačijem svetlu - kao najinteligentija članica britanske kraljevske porodice.

Naime, kompanija Oxford Royale koja se bavi obrazovanjem analizirala je akademske kvalifikacije članova kraljevske porodice i proučila je njihove rezultate u srednjoj školi i rangiranje na fakultetima koje su završili.

Megan je tako zauzela prvo mesto s obzirom na to da je diplomirala na elitnom univerzitetu Nortvestern. Vojvotkinja je na tom prestižnom koledžu dobila dvostruku diplomu, iz glume i međunarodnih odnosa.

Život kraljevske porodice nije uvek lak posao i uključuje puno suočavanja s opsežnim ispitivanjem tog života u centru pažnje, a akademska iskustva Megan Markl savršeno su je opremile za tu ulogu - rekao je portparol Oxford Royale-a za NY Post.

- Iako su se vojvoda i vojvotkinja od Saseksa možda i povukli od svojih uloga članova kraljevske porodice, oni su zaokupili interes i pažnju sveta, a Meganina želja da iskoristi svoju platformu za podizanje svesti o ozbiljnim svetskim problemima odražava njenu inteligenciju, analitički um i obrazovni pedigre - dodao je.

Studija je pokazala da je Kejt Midlton (39), vojvotkinja od Kembridža, druga najinteligentnija osoba u kraljevskoj porodici, dok je princ Vilijam (39) na trećem mestu.

Autor: redportal.rs

#Megan Markl

#Vojvotkinja od Saseksa

#inteligencija

#kraljevska porodica