Ovo niko nije očekivao

Berni Eklston, nekadašnji prvi čovek Formule 1, smatra da će se Luis Hamitlon povući iz sporta nakon ove sezone

Spektakularan kraj šampionata Formule 1, epska bitka i rolerkoster između Maksa Ferštapena i Luisa Hamiltona, a onda razočaravajuće vesti. Nekadašnji prvi čovek "najbržeg cirkusa na svetu" Berni Eklston, najavio je da će se britanska legenda povući iz aktivnog trkanja nakon poraza u Abu Dabiju. 

Bio je Luis Hamilton na korak od osme titule i rušenja rekorda koji deli sa Mihaelom Šumaherom, ali su sporne sudijske odluke "oduzele" šansu Britancu da se bori za titulu. Nema sumnje da je i Ferštapen zaslužio pehar, ali je ozbiljna ljaga bačena na FIA zbog katastrofalnog finiša trke. 

- Pre nekoliko dana razgovarao sam sa njegovim ocem (Entoni Hamilton prim. aut.) i momentalno shvatio da ne želi da priča o budućnosti svog sina, pa nam je tema bio isključivo posao... Mislim da se Hamilton povlači, da neće voziti u godini koja dolazi. Razočaranje koje je doživeo u Abu Dabiju je preveliko i razumem ga... Sada kada je izjednačen sa Mihaelom Šumaherom sa sedam titula, idealan je trenutak da ispuni san i postane modni preduzetnik - rekao je Berni Eklston za švajcarski "Blik". 

Od Hamiltonovog povlačenja strahuje i prvi vozač Ferarija Karlos Sainc. 

- Za Hamiltona bi crvena zastava bila poštenija... Možda bi poštenije bilo da smo u završnici imali dvojicu poravnatih. Bolid je mogao da bude uklonjen i bez crvene zastave i to je i urađeno. Ne znam šta će Hamilton odlučiti, ali nadam se da se neće povući. Želim da nastavim da se trkam sa njim jer je on jedan od najvećih i najboljih u istoriji. Želim da nastavim da delim stazu sa njim - rekao je Sainc. 

Autor: informer.rs

#formula 1

#hamilton

#luis hamilton