Zbog krize sa energentima deo prištine više od 24 sata bez struje

Kako prenosi portal Blic, poslanik Demokratske partije Kosova Ferat Šalja pozvao je danas kosovskog premijera Aljbina Kurtija da proglasi vanredno stanje zbog energetske krize i da razreši deo kabineta zaduženog za energetski sektor.

Šalja na sednici skupštine privremenih prištinskih institucija naglasio da je tzv. Kosovo u dubokoj energetskoj krizi i da su posledice ozbiljne u svim oblastima:

Mi smo ušli u krizu, ali nemamo podatke o tome kada i kako ćemo izaći iz ove krize. Kako i koliko će se građani nositi sa ovom situacijom u zimskoj sezoni? Vlast nije uradila svoj posao.

Restrikcije i na Severu

I građani na severu Kosova od danas će dva puta na dan ostajati bez struje u trajanju od po dva sata i to ujutru od 8 do 10 sati i popodne od 16 do 18 sati.

Koordinator dispičerske službe Sever Zoran Obradović potvrdio je da su restrikcije struje počele danas i na severu Kosova:

Dvočasovne restrikcije su na snazi na severu Kosova i to u terminu od 8 do 10 sati kao i poslepodne od 16 do 18 sati. Trenutno imamo i sitnih kvarova. U naselju Bošnjačka mahala je pregoreo kabl i uskoro se očekuje da se i u tom delu normalizuje snabdevanje.

Po njegovim rečima, restrikcije su nuvedene kako bi se rasteretile kosovske elektrane.

Kompletan sever je obuhvaćen gde je skinuto 90 posto snage da bi se rasteretile kosovske elektrane. Što se tiče toga da li će biti nastavljene restrikcijame u dužem periodu, znaće se više tokom sutrašnjeg dana.

Autor: www.b92.net

#Kolap

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Priština

#Srbija

#energenti

#krivica

#premijer

#restrikcije