Ovaj muzej neće biti klasični muzej ili zgrada, već platforma koja će se stalno menjati.

Kantautor Đorđe Balašević dobiće muzej u Novom Sadu. Idejni projekt arhitektonskog biroa iz Ljubljane pobedio je na takmičanju, a predstavljen je u Novom Sadu.

Atelje snova uručen je s 9 svećica na torti, za 9. rođendan Đoletove unuke Simone i ostalim članovima porodice Balašević.

- Nije prošlo ni godinu dana otkako je otišao tamo gde mu je mjesto, među zvezde, a sve je već krenulo. Muzej se sprema spustiti s neba - rekao je Aleksa Balašević, sin Đorđa Balaševića.

IZVOR: YT / Radio-televizija Vojvodine

Ovaj muzej neće biti klasični muzej ili zgrada, već platforma koja će se stalno menjati. Naime, izgledaće kao otvorena poklon kutija, a ono što je zanimljivo je 11 soba koje će nositi nazive Balaševićevih pesama i u kojima će posetioci čak moći i spavati, jer će muzej raditi 24 sata dnevno.

- Muzej kao muzej je nešto što je konačno, a naravno nije... konačno jer Đorđe je naša prošlost i naša budućnost, a mi smo njegova sadašnjost - dodala je Olivera Balašević, supruga Đorđa Balaševića.

Poseban će biti i krov muzeja jer će se izgraditi kupola kroz koju će posetioci iz jedne od prostorija promatrati Mesec. Prizemlje će biti spojeno s parkom u kojem će biti posađeno drveće i cveće koje je Balašević pevao u svojim pjesmama.

- I to će vam omogućiti da nekako uđete unutra i budete u pesmi i to su jedine fiksne prostorije muzeja koje se neće menjati tako često, menja se donji deo muzeja, a u sredini je ona velika dvorana za projekcije - rekao je arhitekta Vasa Perović.

View this post on Instagram

A post shared by Olivera Balašević (@olivera.balasevic)

IZVOR: IG / olivera.balasevic

Autor: redportal.rs

#Aleksa Balašević

#Muzej Đorđa Balaševića

#NOVI SAD

#Olivera Balašević

#muzej

#đorđe balašević