Dva majmuna su vršila masakre nad psima u provinciji Maharastra

Dva majmuna, koja su po svemu sudeći odgovorna za ubijanje više od 2 stotine kučića i štenaca, konačno su uhvaćena u selu Lavul, distriktu Bid unutar provincije Maharastra u Indiji.

Ova 2 majmuna su proteklih meseci otimali kučiće i štence, nosili ih na drveće i tamo ih ostavljali pre no što bi kuce umrle od gladi.

- Ta 2 majmuna su došla nedavno u naše selo, i odmah su počeli da otimaju kučiće. Obično bi ih odnosili na drveće i krovove kuća, da bi posle nekog vremena ti psi umrlo usled nedostatka hrane ili vode, međutim, neki su poginuli usled pada sa tih visina - rekao je jedan meštanin u izjavi za medije.

IZVOR: YT / NTV Telugu

Prema izveštajima, više od 200 pasa je ubijeno na ovaj način, a mnogi žitelji smatraju da je to sve deo osvete majmuna, za koje smatraju da su izgubili mladunca koje je ubio neki pas. Ipak, zaposleni u šumi Rejndž forest, šumar Amond Mund, u čijoj je nadležnosti briga o divljim životinjama u ovom kraju, kaže da nije nigde čuo, niti video u ijednom izveštaju da se tako nešto desilo.

- Mislim da je i broj ubijenih kučića preveliki. Znam za svega četiri ili pet takvih slučajeva - rekao je on u izjavi za medije.

Bilo kako bilo, njegov kolega Sačin Kand, pre neki dan je objavio da su ova 2 majmuna uhvaćena.

- Oba majmuna će biti prebačena u Nagpur kako bi bili pušteni u najbližu šumu - dodao je on.

Za to vreme, eksperti su upozorili lokalce da je agresivno ponašanje kod primata obično uslovljeno ljudskim faktorom.

- U svetu ovih životinja, na primer, davanje hrane sa smatra najnižim stepenom pokornosi u celom sistemu podređenosti. Zbog toga mnogi majmuni vide ljude koji im daju hranu kao pokorna bića koja su dužna da ih slušaju svaki put kad oni to požele - objašnjava profesor biologije Meva Sing sa Misor Univerziteta.

Dodatni problem predstavlja to što će takvi majmuni onda to očekivati od svakog čoveka kojeg igde sretnu.

- Ukoliko odbijete da im je date, majmuni će možda napasti iz osećaja frustracije, jer će imati utisak da im ne dajete ono što pripada njima - zaključio je on.

Eksperti takođe dodaju da nazivanje životinjskog ponašanja ljudskim osobinama zna da bude pogrešno.

- Životinjski svet funkcioniše drugačije, tako da kad nazovemo neki njihov postupak 'osvetom', ili kažemo da su 'ljuti' ili 'osvetoljubivi', vrlo verovatno ne govorimo ispravnu stvar, jer povezujemo antropomorfne osobine sa životinjskim svetom - rekao je direktor organizacije za brigu o prirodi Hjumen sosajeti internešenal (Humane Society International India) u izjavi za magazin Vajs (Vice).

Svakako, vrlo neobična situacija, pa se nadamo da će ovo biti kraj ubijanja na obe strane, ako ih je uopšte i bilo u opisanoj meri. 😕

Autor: redportal.rs

#Indija

#Majmuni

#Psi

#uhvaćeni majmuni