Još nije moje vreme da umrem izjavio je iscrpljeni ministar

Ministar policije Madagaskara izjavio je da je plivao 12 sati do obale nakon što je njegov helikopter pao u more tokom jedne spasilačke misije.

- Još nije moje vreme da umrem - rekao je iscrpljeni ministar policije Serž Žele na nosilima.

I dvojica drugih bezbednosnih zvaničnika, koji su putovali sa njim u helikopteru, preživela su nesreću. Ovaj tim je izviđao oblast u severoistočnom delu zemlje gde je potonuo jedan putnički brod. Najmanje 39 osoba je poginulo u toj nesreći, saopštili su zvaničnici.

Nije, međutim, jasno šta je prouzrokovalo helikoptersku nesreću u ponedeljak, ali je Žele (57) rekao da je posle nesreće plivao od "19.30 časova do 7.30 časova" do grada Mahamba. Rekao je da nije povređen, ali da mu je hladno.

- Samo bih želeo da emitujete ovaj video da moja porodica vidi, da moje kolege vide, da vide članovi vlade. Ja sam živ i zdrav - rekao je Žele seljanima u Mahambu.

Šef policije Zafisambatra Ravoavi je izjavio da je Žele koristio jedno od sedišta iz helikoptera kao sredstvo pomoću kojeg je plutao.

- Oduvek je imao veliku izdržljivost u sportu i zadržao je ovaj ritam kao ministar, baš kao 30-godišnjak. Ima čelične živce - izjavio je Ravoavi.

Serž Žele je radio u policiji tri decenije pre nego što je imenovan za ministra u avgustu.

Autor: redportal.rs

#Ministar

#helikotper

#pad