Više od 15 godina BLIC istražuje kretanje moći u Srbiji, kreirajući tradicionalni serijal "Liste najmoćnijih“, koje su podeljene u kategorije.

Blic je objavio listu najmoćnijih u šou-biznisu u Srbiji, a vlasnik kompanije Pink Media Group i glavni i odgovorni urednik TV Pink Željko Mitrović zauzeo je 1. mesto.

Kako navodi BlicŽeljko Mitrović i dalje uspešno balansira sa zabavnim programom po kom je TV Pink prepoznatiljiva, domaćim i turskim serijama, ali i političkim sadržajem kroz informativni program i zabavne emisije, te da je TV Pink već decenijama jedna od najgledanijih televizija u Srbiji, da kompleks filmskih studija u Šimanovcima spada među najveće u Evropi, a da projekat Zadruga konstantno ruši razne rekorde.

View this post on Instagram

A post shared by Zeljko Mitrovic (@zeljkomitrovic)

IZVOR: IG / zeljkomitrovic

Prema zvaničnim rezultatima merenja gledanosti agencije Nilsen, TV Pink je i dalje, u 27. godini postojanja, najuspešnija komercijalna televizija u Srbiji. Kada je informativni program ove televizije u pitanju, emisija Novo jutro je stalno među najgledanijim jutarnjim programima svih emitera. Veliku pažnju izaziva i politički talk show Hit Tvit. Nakon serija Crveni mesec, Preživeti Beograd, prve i druge sezone Državnog službenika, hit serije Pevačica i sitkoma Nek ide život, na Pinku se trenutno emituje prva sezona domaće adaptacije najgledanije sapunice svih vremena Dinastija.

Imperija Željka Mitrovića vredi više miliona evra i čine je TV Pink (pored kanala, platforma TV Pink obuhvata i 60 kablovskih kanala, regionalne televizije Pink M i Pink BH, kao i Pink radio), izdavačka kuća City Records, avio-kompanija Air Pink, kompleks filmskih studija Pink Films International (PFI), mobilni operater nove generacije Globaltel i najmlađe članove Pink Media GroupRed grupacija (Red TV, Red radio i Red portal), Pink Research and Development Center (PRDC) i prva domaća online platforma za gledanje filmova i serija sa prevodom na srpski Apollon.

Autor: redportal.rs

#Air Pink

#Apollon

#City Records

#Globaltel

#PFI

#PR-DC

#Pink radio

#Red portal

#blic

#lista najmoćnijih u šoubiznisu

#pink

#red radio

#red tv

#Željko Mitrović