Digla se prašina zbog 10 evra

Legendarni gitarista i izvođač Erik Klepton nedavno je tužio jednu nemačku državljanku jer je na sajtu eBay pokušala da proda piratski snimak sa jednog njegovog koncerta koji je održao još 80-ih godina prošlog veka, a sud je ovih dana doneo i odluku u njegovu korist. Tako se oko ovog slučaja digla velika prašina iako je ovaj kompakt disk prodavan po ceni od oko 10 evra. 😄

Nažalost, ili na sreću, nesuđena prodavačica (koja je mogla da zaradi oko 8 evra za od ove prodaje) će sad morati da isplati sve sudske troškove za obe strane u postupku (3.400 evra), uz neku vrstu uslovne kazne, budući da joj preti kazna od 250.000 evra ili 6 meseci zatvora, ako ikada ponovo pokuša da proda taj CD (mnogo skupo može da je košta, zar ne? 😲

Foto: LADBible/NZ

Ova 55-godišnja žena pokušala je da proda disk koji je dobila od pokojnog muža, koji ga je uzeo za nju još 1987. godine u jednoj poznatoj prodavnici. Nakon prvostepene presude ona je uložila i žalbu, tvrdeći da nije znala da je CD piratski, ali je odbijena.

- Nemačka je zemlja u kojoj je prodaja piratskih i ukradenih nosača zvuka ili snimaka prilično rasprostranjena, a to šteti industriji i kupcima koji onda često dobijaju nekvalitetan materijal ili obmanjujući zvuk (jer na nezvaničnim snimcima kvalitet zvuka nije odgovarajući, prim. ur) - rekao je Kleptonov menadžer Majkl Iton za Dejli mejl.

On je dodao da u poslednje vreme dosta učinjeno na tom polju, i da je Klepton sa svojim advokatima zadnjih godina pisao na stotine prijava vlastima u ovoj zemlji.

- Većina slučajeva se završava za kratko vreme i van suda, ali u slučaju ove dame došlo je do ročišta, tako da je šira javnost upoznata sa procedurama oko ovakvih slučajeva - naglasio je Iton.

Klepton, koji inače gazi svoju 76. godinu, tako se po drugi put ove godine (koja je na izmaku) našao u novinama zbog kontrovertznih razloga. Naime, početkom godine našao se na meti kritika javnosti nakon što je javno rekao da je od vakcine protiv korone imao razarajuće reakcije koje su trajale 10 dana. Nakon toga je odbijao i da svira na skupovima na kojima se izričito tražilo od posetioca da budu vakcinisani.

Izgleda da je nekom život ispunjen i u poznijim godinama, zar ne? 😄

Autor: redportal.rs

#Erik Klepton

#ebay

#ibej

#koncert

#piratski CD

#žena