Muškarac iz Palerma je od 2008. godine dobio najmanje 170.000 evra pomoći nakon što je tvrdio da je potpuno slep zbog naslednog poremećaja

Italijan koji je godinama primao državnu pomoć zbog slepila uhapšen je ove nedelje zbog sumnje da je počinio prevaru nakon što je viđen kako se vozi, gleda u izloge i vozi skuter, javili su italijanski mediji.

Muškarac iz Palerma je od 2008. godine dobio najmanje 170.000 evra pomoći nakon što je tvrdio da je potpuno slep zbog naslednog poremećaja. Italijanska finansijska policija upozorena je da je muškarac produžio vozačku dozvolu 2018. godine uprkos svojoj izjavi da je slep, prenose mediji.

Tokom zasede, vlasti su otkrile da je muškarac vozio, razgovarao telefonom, gledao izloge dok je hodao kroz prometni tržni centar i učio svoju ćerku da vozi bicikl. Ovaj 40-godišnjak je takođe viđen kako se vozi skuterom bez osiguranja, izvestio je Palermo Tudej i dodao da je čovek dobio nadimak Berluskoni, po bivšem italijanskom premijeru sa istorijom pravnih problema.

Italijan je već bio poznat vlastima jer je prošle godine prvobitno bio osuđen na skoro 15 godina zatvora kao deo grupe koja je organizovala lažne saobraćajne nezgode da bi primala osiguranje. Uprkos tome što je imao garažu, ovaj čovek je takođe primao italijanski takozvani osnovni prihod, mesečnu socijalnu pomoć koja se daje najsiromašnijim građanima zemlje.

Autor: redportal.rs

#Državna pomoć

#Italijan

#slep

#voožnja