Pošta Srbije predstavila jedinstveno izdanje prigodnih poštanskih markica

Juče je po prvi put u filatelističkoj istoriji Srbije, Pošta Srbije predstavila jedinstveno izdanje prigodnih poštanskih markica na kojima se nalazi sportista, najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je prisustvovao ovom događaju. 😎

Foto: RTS/Pošta Srbije

- Za Poštu Srbije je čast da u godini koja je najznačajnija za karijeru Novaka Đokovića, predstavi filatelističko izdanje posvećeno našem najboljem sportisti svih vremena. Pošta kao nacionalna institucija na ovaj prigodan način odaje priznanje i zahvalnost države Novaku Đokoviću za njegova sportska postignuća i sve što svojim javnim i humanitarnim radom čini za dobrobit građana naše zemlje i njen ugled u svetu.
Pored toga, zajedničkim radom, idejama i zalaganjem nastojaćemo da na svim poljima doprinesemo boljem životu svih naših građana. Verujemo da će ova jedinstvena poštanska marka, ne samo zabeležiti i sačuvati njegove uspehe za buduće generacije, već i da će dati podstrek mladim ljudima da daju svoj maksimum u svim sferama života.
Uz zahvalnost Novaku na časti koju nam je ukazao današnjim pristutvom na svečanosti u PTT muzeju, u ime zaposlenih u Pošti želim mu još mnogo uspeha u karijeri. Verujem da će Novakova fondacija i Pošta Srbije, o čemu smo razgovarali i dogovorili, raditi od danas zajedno na dobrobit svih građana“, rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Foto: RTS/Pošta Srbije

Na markicama koje je kreirao mr Boban Savić prikazan je Novak Đoković na teniskom terenu, kao i njegovi sportski uspesi - 350 sedmica na prvom mestu ATP liste, sedam puta broj 1 na kraju kalendarske godine, osvojenih 20 grend slem titula i 37 Masters turnira, 86 ATP turnira, jedini u "otvorenoj eri" koji je najmanje 2 puta osvojio svaki grend slem – Australijan open (9), Rolan Garos (2), Vimbldon (6) i US open (3) i, posle Roda Lejvera, jedini sa četiri grend slem titule u nizu, pet puta osvajač završnog mastersa ATP tura, bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu, Dejvis kupa, ATP kupa, i 4 puta najbolji sportista sveta.

Nole se zahvalio Pošti Srbije na prilici da pruži svoj doprinos u očuvanju tradicije pisanja pisama i razglednica:

- Hvala Pošti Srbije na ovoj inicijativi koju sam doživeo i kao nastojanje da se oživi tradicija pisanja pisama i razglednica i drago mi je da mogu da pružim svoj doprinos tome.
- Naša Fondacija svakodnevno dobija mnogo pisama od dece i njihovih nastavnika širom Srbije, kojima je potrebna pomoć i podrška u ranom razvoju i obrazovanju. Mi želimo, i tome smo svakodnevno posvećeni, da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću i uslove da sanjaju i ostvaruju svoje snove. Zajedno ćemo se truditi da što pre dođemo do rezultata, a drago nam je što nam se u tome pridružuje sve veći broj partnera, uključujući i Poštu Srbije - dodao je Novak.

Foto: RTS/Pošta Srbije

Autor: RTS / redportal.rs

#Markica

#Novak Đoković

#pošta

#pošta srbije

#poštanska markica